Tuesday, April 12, 2016

Fit Malaysia Melaka

Assalamualaikum..

Sekali lagi saya berkesempatan bersama ribuan peminat sukan berbasikal dalam program FIT MALAYSIA MELAKA di Masjid Tanah melaka 10hb April 2016. Program ini di anjurkan Kementerian kebudayaan belia dan sukan, KBS. Akan berlangsung di seluruh negara. 


Ini lah rupa medal yg menjadi koleksi seteruskan membuktikan kejayaan menghadiri dan menamatkan program kayuhan sejauh 30km.


Sehari sebelum tarikh kayuhan kami dah sampai ke Melaka . Memula terus ke tempat mengambil plate di pusat sukan Lendu. Selain plate utk diri sendiri kami juga ambil plate utk kawan2 yg akan datang ke esokan hari nya.. sekali.. nama kawan2 tak ada dalam senarai yg telah buat pendaftaran. Rupanya ada isu pendaftaran yg tidak selesai. Nasib baik boleh masukan nama lagi.. 


Ehh tetiba keluar asam pedas pulak.. sebenar sebelah hotel yg ksmi duduk di air keruh tu ada menu asam pedas utk makan malam . Apa lagi feberet la katakan... makan dulu kenyang2 sebelum berkayuh.


Sedap wa cakap lu..hehe  macam nak kena datang lagi ni bawa mem makan kat sini. Tapi nak kena bermslam la jawab nya dia ada malam je. 


Ini lah no no plate utk kami semua esok.. no2 tu kena di pasang kat beskal bila tamat kayuhan no kecik tu di potong dan di kumpulkan utk cabutan no bertuah.. yg bertuah je lah yg dapat hadiah.. hehe.


Ini pulak t shirt yg di buat khas utk program FIT MALAYSIA ni.. sebelum tu ada kawan tanya dapat t shirt tak masa ambil plate.. saya cakap ada lah dan tunjuk lah t shirt ni.. hehe.. tapi tak cakap la t shirt ni free ke kena beli hehe.. 


Kami memang datang awal ke sini. Di Taman rekreasi bukit Beringin Masjid Tanah. Solat di Masjid Londang tak jauh dari tempat ni. Satu nak puji orang kg Londang ni Masjid hampir penuh masa solat subuh berjamaah.. 


Ini lah rakan kayuhan saya. Ezuan tu memang selalu sama la.. ada abah ada lah Ezuan .. tapi kadang2 ada Ezuan tak semestinya ada abah hehe


Kat belakang tu sebahagian peserta yg beribu2 tu. Kata penganjur ada dalam 2000 yg hadir.. tapi kena tolak bslik kawan yg tak jadi datang tu.. kol 6.00 mesej baru bangun tidu.. tak sempat dah nak pecut dari KL ke Masjid Tanah. 


Ini lah logo FIT MSLAYSIA  walau di negeri mana pun di anjurkan logo yg sama akan di gunakan . Kat tshirt juga di cetak benda yg sama.


Penuh sesak kat depan tu bila menteri belia dan sukan sampai. Ingat nak selfie dengan dia tapi malas la nak menyelitkan diri. KJ juga datang utk berkayuh.. nak follow rapat pun tak mampu. 


Cer teka di mana saya .. hehe


Kayuhan 30kn ni melalui beberapa tempat.. yg saya ingat dari masjid tanah ke Pengkalan balak Kuala Sg Baru londang dan balik ke pusat rekreasi . Mongah juga la. 


Dua gambar kayuhan kat atas tu si Azuan yg tangkapkan.. ehh dah macsm polis pulak main tangkap2.


Ini lah dia Azuan .. jangan pulak keliru dengan Ezuan . Bila nampak tempat tu cantik dan sesuai utk berselfie kami stop la.. yg laju dah jauh ke depan . Kami kayuh santai je la.


lagi gambar bersama azuan 


Bergambar di atas batu. kalau ada pen boleh juga tulis nama atas baru.. hehe


Sakan berselfie


Lagi lagi selfie..


Bila nampak papan tanda ni tetiba dapat idea nak merakan lokasi 


Akhirnya sampai juga ke garisan penamat.. alhamdulilah dah tamat baru dapat medal Cantik katanya.. bertambah lagii koleksi medal kayuhan 


Bersama rakan kayuhan yg lain. 


Malang nya no yg cantik ni tak bertuah tapi itu bukan matlamat nya.. cabutan no bertuah 


Kena respek dengan abang Din ni. Dia bukan saja berkayuh dalam program2 macam ni tapi selalu juga touring dari bandar ke bandar di luar Malaysia. 


Tak sabar tunggu kayuhan bermula


Program ini juga mendapat liputan akhbar. Terima kasih kerana sudi membaca.. 

THE END. 

No comments: