Sunday, August 18, 2013

Kota Kinabalu...

Assalamualaikum..

sebenarnya surat tu dah sampai dua minggu sebelum cuti raya.. tapi saya baca sepintas lalu je.. bila bos minitkan minta saya hadir satu bengkel... dah galak kali joint bengkel pun.. biasa nya kat hotel di Putrajaya ke Kat Nilai la kat melaka la atau pu PD.. so tak ambil pusing sangat la.. 

Tetiba hari kamis tu PA minta no IC la No gaji la alamat email la.. katanya dia orang nak sediakan tuket ke KK.. terkejut zino dengar KK ? tiket pasal apa pulak.. dia kata ada bengkel dia ingatkan zino dah tau.. (memang sepatutnya tau pun ) cuma tak ambil perhatian surat sebelum tu.. zino pun minta PA siasat lebih sikit apa hal nya.. rupanya betul la bengkel yg di katakan tu rupanya di KK bukan di sini.. 

Dah lama berhajat nak ke KK lagi last kesana mungkin 5 tahun dulu atau lebih dah tak berapa ingat.. masa tu zino holiday ke Lahat Datu ziarah adik yg bertugas di Felda Sahabat.. dan dalam perjalanan balik singgah semalam di KK.. sewa la kereta tapi masa tu tak cukup masa nak merayap kemana mana.. lagi pun datang semalaman je.. memang rasa tak puas hati betul.. lepas tu tunggu peluang nak kesana lagi beberapakali set lepas tu tapi tertangguh.. hehe so tetiba rezeki datang bergolek..tapi kali ni juga bukan pasal holiday ada kerja yang menanti...

harap2 dapat melihat alam sekitar nanti....gambar2 ni zino tanya pakcik google je....


















6 comments:

MulutPayau said...

Bestnya..orang kata sambil menyelam bleh jugak minum air..hihihi...

MOKCIK AZWA said...

KK dah banyak perubahan sekarang..Azwa kalau balik pun confuse sebab ada beberapa jalan yang baru dibina hehehe..tapi kalau setakat nak explore bandar KK tu..boleh jalan kaki jimat masa sebab payah nak dapat parking...hehehe

Yunus Badawi said...

Bolehlah riki dulu kali ini. Cuti sekolah hujung tahun nanti boleh bawa mem dan adik ke sana. Tiket kapalterbang pun kalau kena gayanya taklah mahal sangat.

Zareda Norman said...

Pasar philipine jangan dilupa

m.u.l.a.n said...

selamat bekerja abah..

Kengkawan said...

kita x pernah pergi KK.
sekian