Monday, April 7, 2014

Cucur udang alor gajah..

Salam semua...

Masa tu zino baru sampai ke bangunan pejabat MAB.. Sepang.. Ada sesi lawatan ke KLIA2 yg di atur oleh kenkawan DKAUTM.. 75/78..tiba tiba dapat panggilan dari kampong.. Mak yg call.. Katanya ayah bertanya.. Tak ada ke zino balik bawa cucur udang alor gajah.. Mak kata ayah teringat masa zino bawa mak dan ayah makan cucur udang di Alor Gajah satu masa dulu.. 

Rasanya dah lama peritiwa tu berlaku.. Dah lebih setahun kot.. Tetiba ayah teringin nak makan cucur udang.. Zino janji dengan mak habis lawatan nanti zino akan terus balik kg dan belikan cucur udang di Alor Gajah.. Jangkaan awal lawatan akan berakhir tengah hari.. Dan rasanya sempat utk zino terus ke Alor Gajah utk beli cucur udang.. Dalam zino memikirkan nya adik talipon.. Dia kata dia ada di kampong.. Dan adik kata dia boleh tolong belikan... Alhamdulilah.. Tak perlu zino nak rush balik kampong..

Ingat nak balik juga lepas lawatan... Tapi tak boleh juga .. Masa lawatan tu banyak berjalan.. Kawasan yg nak di lawat bagitu luas.. Habis lawatan lunch di sama sama... Dah kepenatan .. Bila zino call adik .. Dia kata dah belikan cucur udang yg ayah pesan.. Dan dan belikan extra utk zino sekali.. Tapi tak ada rezeki nampak nya . Seronok bila mak kata ayah suka makan cucur udang yg di belikan.. Cucur udang yg extra tu pun ayah makan.. Alhamdulilah.. 

Fikir2 balik zino dah lama tak balik rupa nya...2 comments:

Irfa said...

SEBAK LAK BACA
PTUT LETAK TAJUK
'AYAH DAN CUCUR UDANG ALOR GAJAH'
HIHI

nyanyisunyi said...

Cucur udang alor gajah memang terbaik..masa sy singgaj dulu beratur panjang tu..