Saturday, December 12, 2015

Hobby baru...

Assalamualaikum..

Pagi tadi berkayuh di sekitar tasik putrajaya... tak tau pulak ramai yg berkayuh pepagi.. meriah.. memula berkayuh dulu sekitar 7km je dalam program car free morning.. lepas tu berani joint program KBS Jamboree ride 2015 dalam 10km.

Pagi tadi beranikan diri bila kawan ajak ride 20km.. kepada penunggang tegar 20km ni kacang je.. tapi amatur macam saya seram juga nak kayuh.. bila kayuh santai tak terasa lah penat nya .. bila penat stop ber selfie dulu.. kayuh sambil berborak . lama2 habis juga la..

Dapat lah beberapa tip dari pakar kayuh (Riz). Terima kasih kepada Riz yg menjemput utk berkayuh dan Zainal yg sudi menjadi sparring berkayuh.. dan juga adik.. dapat lah habiskan hampir 20km.. selesai berkayuh singgah minum di umai cafe.. jumpa pulak lempeng dengan rendang ayam.. .. macam boleh turun lagi ni hehe

Ok cerita banyak pun tak guna.. jom kita tengok gambar.. cantik nya Putrajaya...


























lempeng ni acara kemuncak.. 
mengembalikan kelori yg terbakar hehe

6 comments:

Kengkawan said...

Hiduppp Pakngah

zino said...

tq andak hehe
kayuh utk sihat.. nak berlumpa memang tak larat hehe

Nieda ramly said...

cantik gambar ..boleh buat poskad.

cikceriacorner said...

cantiknye permandangan uncle zino..rajin uncle cycling...moga uncle sihat dan ceria selalu..:)

Yati said...

Hebat, encik Zino. Jauh, 20 km tu. Kipidap! :)

Norhafizah Binti Othman said...

terasa segan pada diri sendiri yang malas benar nak exercise
kipidap ya.