Sunday, May 22, 2016

Gunung brinchang.. cameron highland

Assalamualaikum...

Misi menawan gunung Brinchang akhirnya selesai . Pada mula nya zino tak tau pun kayuhan kali ni hingga ke puncak gunung.. saya tak perasan penganjur ada sebut ke tak gunung brinchang ni.. yg saya ingat kayuh sekitar Cameron Highland je..

Berkayuh di tempat sejuk itu sendiri merupakan satu cabaran suhu dikata kan sekitar 16° C di waktu mlm dan 22°C di tengah hari. Rasa nak tidu bawah tilam

Hehe..

Kayuhan bermula dari Brinchang menuju ladang teh pallas dan terus ke kaki gunung sebelum mula mendaki yg mencabar jiwa raga.. bagi yg gagah perkasa pendakian bagini tidak menjejaskan tempo kayuhan .. tapi kepada yg tidak banyak pengalaman mendaki mcm ni.. ia merupakan satu cabaran yg sangat menduga ketabahan hati..

Jom lihat gambar....

Sebelum bermula
Masih menunggu peserta lain tiba.. selfie dulu.
Ini dah mula mendaki..
Satu lagi pemandangan ladang teh yg cantik.
Sejuk mata memandang
Larat kita kayuh tak larat kita tolak hehe
Tempat yg harus berhenti utk bergambar.. rugi tak stop sini..

Ini dah sampai puncak.. rider pink tu laju berdesup2 hehe
Papan tanda..

Rupanya di puncak tu terbahagi kepada dua negeri.. perak dan pahang.

Mat salleh ni di kata kan telah berkayuh lebih 35000 km.. meliputi Australia Malaysia Indonesia dan berakhir di Jepun 

Para peserta di benarkan masuk ke kawasan larangan yg terdapat menara telikom

Aksi peserta
Geng SSC
Ini bukti 
Bergambar beramai2 di ladang teh..

Pengayuh yg gagah..

Selfie itu penting

Group SSC 
Yg baju merah tu bila nak beli beskal ni.. 

Berada di sempadan 

Alamak terserlah tang perut

Bersama idola hehe

Sempat ronda2..

Ini pun idola ni 

Selfie lagi..

3 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

zino said...

Dewi Aja
Terima kasih

zino said...

Dewi Aja
Terima kasih