Wednesday, September 14, 2016

malang tak berbau..

assalamualaikum...

sebenar hari ni sepatutnya saya masih cuti tapi di sebabkan panggilan tugas.. saya gigih juga ke pejabat.. sebelum sampai ke bilik tengok ada miss call dari Angah.. saya pun call balik apa hal nya pagi2 dah call. Angah tanya
"dah call kakak ke? "
" kenapa?"
" kakak xsiden ada post dalam group"
" ok ok sat abah tengok"

bila buka whatapps famili.. Ya Allah remuk kereta Axia kakak!! .. kereta panjat divider langgar pokok renek dan langgar tiang lampu... mcm2 pesanan angah along alang dengan kakak.. terus call kakak..

"kakak ok ke?"
"ok kita tak ada apa apa, kawan kita cedera patah gigi dan bibir luka.. terantuk kat dashboard"
" ya Allah mcm mana jadi mcm tu?"
"kita terlelap sedar2 kereta sedang langgar pokok"

dia kata tow truck panel produa dah sampai utk bantu. saya rasa tak sedap hati kalau tak tengok sendiri.. call mem dah tau ke kisah kakak.. ? rupa2nya mem tak buka whatapps lagi.. bila tau je terus suggest utk ke Muar..

sampai di Muar saya terus ke Hospital Muar.. kakak ada kat situ lepas buat lapuran di Balai Tangkak.. X ray kaki yg bengkak... ok tak ada apa. Dr hanya bagi ubat tahan sakit dan ubat sapu.. lega hati bila dah jumpa kakak.. dengan wajah selamba dia tu seolah2 tak ada yg serious berlaku.. kental betul hati dia.. kami ni sangat risau bila terima berita tu..

Alhamdulilah.. tak ada apa yg nak di risaukan.. kakak ok.. kereta tu biar insuran dan produa yg urus.. tiang lampu? minta2 covered juga dalam claim insuran...

8 comments:

Kakcik Nur said...

Teruk juga keadaan Axia tu. Bagaimanapun Syukur Alhamdulillah Kakak tak apa-apa...

zino said...

alhamdulilah... syukur terima kasih kakcik nur

zino said...

alhamdulilah... syukur terima kasih kakcik nur

NEKCIK said...

Alhamdulilah..hanya cedera ringan ye .
Sekarang ni mmg ngeri kalau tengok kereta xciden..bnyak nyawa terkorban

NEKCIK said...

Alhamdulilah..hanya cedera ringan ye .
Sekarang ni mmg ngeri kalau tengok kereta xciden..bnyak nyawa terkorban

zino said...

nekcik
terima kasih sudi singgah.. alhamdulilah anak saya ok.. kereta je teruk kemek nya.. tak tau berapa lama boleh siap tu..

anyss said...

Assalamualaikum,
Takziah kakak
takziah abah & mem

Alhamdulillah tak ada apa-apa

Bila dah kemik cenggitu, hati pulak yang calar nak bawak keta baru

zino said...

tq Anyss

itu la malang tak berbau... berapa lama nak menunggu kereta dibaikki sabar je lah... syukur kakak selamat.