Wednesday, November 22, 2017

Kembara ICELAND...

Assalamualaikum...

Bila iklan Mufid lalu di wall abah mengajak siapa yg nak ke ICELAND tanpa ragu ragu dan tanpa segan abah sahut nak ikut..!! setelah berbual dengan Mufid terus confirm abah dengan mak nak ikut.. dari situ tak toleh belakang dah.. sedikit demi sedikit persiapan di buat.. lengkap dah kot.. hehe

Pernah dengar orang kata pemandangan kat sana sangat cantik.. dan menakjubkan .. bila di google subhanAllah.. ada banyak tempat menarik  ciptaan Allah sebelah sana. ICELAND juga menjadi tumpuan producer film utk membuat film berlatar belakangkan lanskap yg sangat indah ini ... katanya film Diwali pun ada shoot kat sana.. ehhh mana abah tau ni.. orang bagi tau la hehe

Bila terima senarai itinari tempat tempat yg bakal kami lawat... SubhanAllah.. hati terus terpikat dan terpaku melihat keindahan bumi ICELAND yg sentiasa melambai2 para pelancong kesana. Abah membuat keputusan yg tepat.. sangat teruja utk melihat negara orang.. ini lah tempat paling jauh bakal abah sampai.. doa kan kami semua selamat sepanjang masa .. bermula di bumi Malaysia yg bertuah ini dan kembali dengan selamat di sini.. semoga segala urusan juga di permudahkan Nya.. aminn

semoga semua tempat2 yg abah google ini bakal dapat abah dan mak lihat sendiri menikmati sendiri merasai sendiri melalui sendiri menyentuh sendiri sambil menghirup udara nyaman bumi ICELAND. Insyaallah..

ini gambar2 yg di rakam mereka yg lebih dahulu sampai...














dan ini adalah sebahagian tempat yg telah di senaraikan...

sangat menakjubkan..

9 comments:

Acik Erna said...

Subhanallah memang cantik.nak tunggu dari kamera tuan punya blog pulak

al-lavendari said...

ini baru betul ..

zino said...

harap2 sama cantik la hehe

zino said...

harap2 sama cantik la

zino said...

tq al lavendari

yuyu comot said...

wah...bestnye abah

Riz Ardy said...

Best nya abah. Enjoy nanti ya..

papardeli said...

Slm..moga abah menikmati keindahan alam ciptaan Allah swt ini.
Tapi bersedia utk kecewa dari pgalaman saya dah hampir 35buah negara yg tlh di lawati
Ada yg 2x TATAPI kbyakan xjmper apa yg kita google dan yg travel agen gambarkan.
Jadi bersedia utk tidak banyak mharap
di benak kita.
Kecuali pergi secara Backpaker.

Selamat musafir abah dan mak.

aizamia 3 said...

Bertambah puas hati bila dapat pergi dan menyaksikan sendiri tempat yang Subhanallah cantik tu kan Abah.. ;)