Monday, May 21, 2018

Kayuhan Politeknik Port Dickson

Assalamualaikum

ini merupakan kayuhan terakhir sebelum bulan puasa. 13hb Mei 18.. Berlangsung di Politeknik Port Dickson...  kayuhan utk 10km dan 30 km.. abah pilih yg dokek yo lah sebab guna folding.. Sehari sebelum ni kami dah sampai menginap ni Golf Resort Port Dickson.. mak dan adik ikut.. memula ingat kan tepi pandai , dapatlah mak dengan adik bersantai.. hehe

ini lah dia Port Dickson Golf & Country Club.. terletak di batu 6 kalau tak salah.. di kawasan kem askar.. 

depan tempat kami menginap tu je ada driving range.. nak praktis pukul boleh la.. 

ada juga kelam renang tapi kena berjalan sikit.. tak jauh mana pun.. dah cakap dengan adik nanti pegi lah berendam.. 


ini geng kayuh dari SSC.. (ujud ke lagi kelab ni ?) Hj Rashid ,8Fazli dan Ezuan.. semua pun dah pakai jersey masing2 hehe..


yg kayuh 30 km nun kat depan yg kayuh 10 km tunggu kat belakang.. 30km tu ada offroad.. abah guna folding tak sesuai masuk hutan hehe 

berswafoto sebelum mengambil haluan masing masing 

Sebelum kayuhan bermula hujan renyai dah turun.. langit pun gelap... macam nak hujan lebat je.. bila flag off je hujan mulai turun. dan makin jauh berkayuh makin lebat.. Wah satu pengalaman baru sambil berkayuh sambil mandi hujan.. Disatu ketika hujan sangat lebat.. masa tu dah berada di jalan besar.. terpaksa lebih berhati2 bila berkayuh . tambahan lagi berkongsi laluan dengan kenderaan lain. 

Risau nya HP jam dan kunci kereta yg terdedah dengan air hujan walaupun di letak dalam bekas (beg basikal) tapi tidak 100% waterproof.. satu ketika ada satu couple rider ni stop kat satu gerai. dari tadi abah follor dia ikut juga berenti. ingat kan dia nsk berehat sekejap sebab masa tu hujan tengah lebat tapi dia stop nak minta plastik kat makcik gerai .. dia bagi satu kat abah cepat2 masukkan hp kam dan kunci kereta dalam beg plastik tu sebelum letak semula dalam beg basikal..


alhamdulilah .. akhirnya sampai juga..


ini masa nak sampai ke 
garisan penamat


yes berjaya sebagai johan.. (acah je) 


penyampaian pingat terus di buat di garisan penamat..


inilah pingat terakhir sebelum 
cuti rehat dua bulan kot..


yg best nya hujan2 ada donut free.. promosi la tu lepas ni nak oder boleh contact dia orang ni.. 


nyam nyam nyam.. 


balik KL kluarkan semua pingat yg di perolehi utk tempuh Jan hingga Mei.. wah banyak juga.. ada dua pingat tak masuk sini . pingat yg pertama dan terakhir..  tahun ni agak aktif juga ikut program kayuh ni..

abah kayuh bukan utk berlumba
 abah pun bukan nya nak kayuh laju.. kayuh ikut suka hati abah je.. yg penting abah berjaya menamatkan kayuhan dengan selamat.. 
motto kayuhan abah : 

KAYUH UTK SIHAT 


3 comments:

aizamia 3 said...

Tahniah uncle.. cantik2 pingat yang Abah dapat.. ;)

zino said...

aizamia 3

terima kasih sudi datang blog uncle.. alhamdulilah masih ada kudrat utk berkayuh sebagai aktiviti readah..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)