Sunday, March 18, 2012

Bukit Gambang Resort City

salam semua...

kemana bercuti seminggu cuti sekolah... ? mungkin banyak yg nak di cerita pasal cuti ni... kami pada asalnya memang tak ada plan nak cuti pun.. walau pun zino ada terfikir nak bawa mereka bercuti tapi di pendam je kerana banyak sangat hal yg menghalang... tetiba hari jumaat tu tersebut la idea nak berjalan tu...

tapi zino kata mungkin susah nak tunai kan sebab jiran ada buat kenduri pulak.. tak bes la bila jiran kenduri kita pulak berjalan sakan sedangkan dia dah bagi tau sebulan yg lepas.. macam nak bagi tau jangan la bercuti hehe.. tapi akhirnya dia orang setuju dapat jalan sehari pun tak apa... masa sarapan pagi tu zino sebut la cadang nak ke Gambang... dia orang terus je setuju.. memang tak ada book pun.. main redah je lah kalau tak ada bilik kat sana pegi je Kuantan cari.. akhirnya petang Jumaat tu kami pun memulakan perjalanan ke Bukit Gambang resort city.. dengan confident nya...

nasib kami baik masih ada resort yg available utk famili.. tak fikir panjang terus je setuju.. sampai pun dah magrib so tak banyak la aktiviti yg boleh buat.. memula tu turun la ke restoren bawah utk dinner.. tengok harga.. terus hilang selera.. 48 inggit satu kepala rasa macam tak berbaloi pulak.. bukan nak makan banyak mana pun.. maka nya kami pun decide nak redah cari kat luar... firstime sampai Gambang mana lah tau sangat nak cari.. cuba cuba tanya anakanda zette yg tinggal di Kuantan.. akhir nya jumpa la satu restoren ni.. ramai orang.. agaknya ramai yg dari resort tu juga la kot hehe..

bila balik tu alang ajak main game kat situ tengok la aksi2 semi pro yg main tu.. orang yg tengok semua terhibur hehe.. maklum la macam2 aksi kami lakukan.. hehe.. esok nya baru la berjimba jimba di waterpark... tengokpulak siapa yg seronok bila jumpa air hehe..

ok la.. jom tengok sebahagian gambar2 yg sempat di rakam....



bila sampai dah malam pun...

gaya tu ok la..

mem pun apa kurang..

tak nak kalah juga.. hehe

masa sarapan

brother and sister..

ni je zino makan caya tak? hehe

happy dapat beli baju...

ramainya pengunjung penuh sesak..

tak payah ke laut nak main ombak..

adik dengan google nya...

best best...!!!!

khas utk kanak2..

kat sini ramai yg dewasa...

kat sini utk anak yg halus2 tu..

pondok2 kat belakang tu bukan boleh main rebut je..
kena book kena bayar !!!

sekian percutian singkat kami... rasa macam nak ke sana lagi nanti hehe..
kemana anda bercuti..? cerita la..



15 comments:

Mohd Ezuan said...

Dtempat yg sama, cuma x de rezeki nak jumpa.

KAMATO said...

saya ada situ 14 - 16 mac

KAMATO said...

saya ada situ 14 - 16 mac

arahman said...

Bole cuba try test ke situ nanti

Acik Erna said...

DAH TAK YAH CERITO DAH CUTI KEMANO..DAH TAU KAN..HE HE

zino said...

ezuan
belum rezeki hehe

zino said...

kamato
oo ye ke.... lain kali boleh set sama hehe

zino said...

arahman
boleh sangat tu... hehe

zino said...

erna
kono gak cerito nak tau juga apo yg do borong hehe

MOKCIK AZWA said...

wah macam best je gi bercuti ke Bukit Gambang tu.. seronoknya adik tu dapat main air yer hehehe

Yunus Badawi said...

Abah Zino ikut tak org ramai berbaris nak rasa simbahan air dari mulut ikan? hehehe

m.u.l.a.n said...

bestnya.. lama tak ke situ..

zino said...

azwa
adik dengan air tak boleh di pisahkan hehe

zino said...

YB
adik dengan alang je hehe

zino said...

mulan
sesekali ke sana best juga..