Tuesday, May 27, 2014

Esok cuti sekolah

Assalamualaikum..

Katanya esok dah mula cuti sekolah.. Dan rakan rakan di pejabat tu dah mula bercerita utk bercuti.. Ada yg berjalan jauh ada yg nak berjalan dekat... Yg penting cuti dan lupakan hal kat opis ni.. Best la dapat bercuti bersama keluarga.. Cuma zino je tak ada plan nak cuti lagi.. Bila bos tau zino tak cuti terus dia minta cover jaga opis.. sebab semua bos2 kecik nak cuti termasuk bos sendiri.. Wah suka hati zino la seminggu ni nanti.. Harap tak ada hal yg besar berlaku.. 

Tapi mungkin week end zino buat kejutan dan melencong kemana mana .. Dah biasa buat macam ni. Tak cakap pun nak kemana tetiba ok bersiap semua kita kluar dalam 1/2 jam lagi. Hehe terpinga pinga je memasing.. Nasib baik dapat juga hotel.. Main redah je cuba nasib hehe.. Baru memasing excited meneka kemana abah nak bawa.. Ada tempat tu memang dia orang dah boleh agak pun.. Tak boleh la nak pegi tempat yg jauh kata lah tak ada hotel kosong ..masih tak berapa jauh nak patah balik KL hehe.. Jangan jadi kawan zino cerita tu.. Dia travel ke Trengganu dan Kelantan tanpa buat booking.. Tidu dalam kereta jawab nya bila sampai ke satu tempat tu tak ada bilik kosong hehe..

Teringat masa zino bawa mereka ke. Gambang dulu. Tak cakap pun nak ke situ.. Dah masuk hiway Karak baru bagi tau.. Dalam hati berdebar2 juga di buat nya tak ada bilik kan ke haru hehe .. Itu pun firsttime nak kesana.. Bila zino sampai kat resort tu.. Tanya ada bilik kosong tak.. Dia kata ada tapi yg mahal sikit la yg biasa tak penuh.. Zino grab je lah.. Dah sendiri cari penyakit hehe.. Kalau dia kata tak ada kena cari tempat di luar kawasan resort.. Kacau juga tu. 

So weekend ni nak surprise kan kemana  ? Nanti jap nak fikir.. Ada cadangan tak? 

9 comments:

Acik Erna said...

Poi la boli okan bilih hi hi..sey tak kemano2 pun maso anta aimi daftar ko UTHM nanti terus la cuti sokali ke johor la nampak gayo e

Acik Erna said...

Ikan

Mohd Ezuan said...

Cherating....jumpa dsana

MOKCIK AZWA said...

Azwa tak boleh cuti sebab boss cuti gi oversea selama dua minggu...kena jaga opis ni huhuhu..

zino said...

erna
boleh ganti balik masuk LEGOLAND yg tak jadi dulu hehe

zino said...

Ezuan
selamat bercuti

zino said...

azwa
kena tangguh la jawab nya

Yati said...

Macam husband Yati je, on the spot ajak, terus pergi, tak booking apa-apa. Tapi tu yang adventure nye. Hehe..

kakyon said...

kalau suka buat surprise pergi bercuti..kena stanby kemah dlm kete. manatau takde bilik kosong..boleh berkemah..