Tuesday, June 10, 2014

Retak seribu..

Assalamualaikum....

Bangun tidu je benda pertama yg di capai ipad.. tak semena mena prakkk!!! Betul ke bunyi cam tu bunyi benda jatuh.. bunyi benda leper nipis terhempas... memula zino tak perasan pun apa yg jatuh...

Adik pun ambil di lantai dan berkata,
"abah ipad dah retak.. " terkejut zino dengar...

"laa kenapa sampai jatuh? Adik pegang macam mana ?"

Aduhh sedih nya tengok..retak merata rata...

"Adik tak buat apa pun tetiba dia jatuh..!!" 
Adik cuba beri penjelasan.. Memang zino nampak adik bangun dari katil terus capai ipad sambil berdiri.. dan tetiba bunyi benda jatuh..  zino tak perasan apa yg jatuh sehingga adik tunjuk..


Apa nak buat benda dah berlaku.. kena lah sediakan kos utk baikki nya.. bila zino pos dalam FB macam2 ulasan kawan bagi dengan kos baikki juga pelbagai.. bila zino google rupanya kes screen ipad retak ni di ceritakan dalam blog rupanya dah banyak kes berlaku .. dan ada satu blog tu siap bagi alamat kedai dan no talipon lagi di mana tempat dia ganti screen tu.. 

nanti lah balik cuti nanti kena lah kesana..


6 comments:

Kengkawan said...

Moga dapat diselamatkan

zino said...

Andak
Insyaallah...kalau tak duit pakngah yg selamat hehe

kakyon said...

ada rezeki beli baru..

azieazah said...

Harap tidaklah mahal jika sekadar skrin isi perut masih ok...

zino said...

Kakyon
Masih boleh di selamatkan ganti screen je

zino said...

Azieazah
Kalau baca dari pengalaman blogger lain kurang dari 300 inggit utk ganti