Wednesday, August 8, 2012

1981-2012 = 31 !!!

Assalamualaikum....

tajuk tu macam nak belajar metamatik je kan... ? hehe tapi setakat tu je lah perkiraan nya .. yg penting ambil jawapan nya tu.. apa jawapan nya.. 31 .. betul.. pandai nyaaaaa... apa tu kenapa dengan 31 ?? itu lah bilangan ulang tahun anivesari zino... lama kan?? ada yg belum lahir lagi bila peristiwa tu berlaku kan..? masa bagitu cepat berlalu... sedar tak sedar dah 31 tahun... dan terus bertahan.. insyaallah akan berterusan sehingga ke akhir hayat... 

setiap tahun zino akan menulis akan peristiwa ini.. ada kala menyingkap sejarah pertemuan .. ada ketika nya menulis dengan penuh emosi.. sebak dan sebagainya.. pernah juga zino menulis berbentuk puisi.. pendek kata ada macam2 cara mengikut mood pada ketika itu... tapi kali ni zino nak menulis secara bersahaja... boleh kan?? ikut suka tuan blog la kan.... apa yg dah berlaku selama 31 tahun?? macam macam ada suka ada duka.... semua tu kan asam garam kehidupan..!! apa kah yg membahagia kan??? 

mereka semua ni anugerah paling berharga buat kami dan menggumbirakan kami sepanjang masa....


along, tentu lah anak sulong kan... lahir setahun selepas kami berumah tangga... agak pendiam.. ye ke long? hehe slow starter kata orang tu (dari segi akademik) tapi mendadak naik bila masuk sekolah menengah.. sehingga memboleh kan dia mengambung pelajaran di sekolah asrama penuh.. dan akhir nya ke menara gading.. sekarang along pun dah bermah tangga dan mempunyai dua cahaya mata yg comel..


kalau yg atas tu along, yg ni mesti lah angah... banyak peristiwa berlaku dalam hidup angah yg memerlukan kami tabah dan sabar menangani nya.. sehingga pasa satu ketika zino terpaksa mempertahankan angah di depan guru besar.. berhujah... dan sebagai nya... angah bangkit dari segala masaalah tu dan akhir berjaya juga ke menara gading... angah juga telah berumah tangga mengekori along dengan rapat.. hehe dan juga telah di kurniakan dua cahaya mata yg comel..


dan yg ni tentulah alang... anak yg paling mencabar kesabaran semasa dia kecil.. hehe cepat naik angin.. cepat mengamuk dan kuat merajuk... walaubagaimana pun alang telah buat kejutan dengan mencapai kejayaan cemerlang dan membolehkan dia menyambung pelajaran juga ke asrama penuh.. sekarang alang masih di menara gading dan bakal gred hujung tahun ni... masih bujang masih available... betul ke lang? hehe


ini lah kakak... patut nya panggil kak teh la kan tapi kami panggil kakak je ini lah sorang2 nya puteri dalam keluarga kami.. anak yg paling mudah untuk di urus.. cemerlang dalam akademik sejak tadika lagi.. tak suka duduk asrama.. kakak baru saja menghabiskan A level... dan bakal masuk ke menara gading.. kita doakan kejayaan kakak..


dah tentulah ini adik kan.. ? sape tak kenal adik.. anak bongsu kami ni.. kehadiran nya mengejutkan hehe tapi dia adalah anugerah ilahi kepada kami.. ada juga lagi kawan utk gaduh hehe.. anak yg manja dan tersangat sensitif dengan deria bau... kalau nak kemana2 gerai ke restoren ke majlis ke.. kalau adik kata tak lulus kami tak jadi masuk.. kalaua masuk juga alamat berlambak lah muntah dia hehe.. menjadi sensor deria bau utk kami... semoga satu hari nanti adik juga akan mengikut jejak langkah abang2 dan kakak dia tu..


pasangan bahagia kan... 


semoga kekal sepanjang hayat..


lomantik tak? hehe

THE END

40 comments:

Zuhairi Zainal said...

Tahniah Abah & Emak Zino!
1981 saya lahir, 12 jun... Kalau dah kenal time tu saya datang majlis Abah... hehe...

ckLah @xiiinam said...

Tahniah, dikurniakan rumahtangga bahagia, dan anak anak cemerlang.

roserose said...

Time tu sy baru darjah dua.

nurazzah8 said...

Tahniah. Happy 31st Anniversary ...mmg romantik pasangan ini....:-)

Acik Erna said...

tahniah dan solamat ulang tahun perkahwenan yang ke 31..ingat tu..maso kenduri se tu kau dah nikah..jangan tanyo lai..maso tu kau dan kawen ko bolom he he..maso tu along dah ado pun..he he

Noli@Ibu Wafa said...

tahniah pacik zino..moga bahagia sampai syurga..dan diberkati Allah seluruh keluarga..

Angah said...

happy anniversary zino dan mem...semoga kekal berbahagia hingga ke syurga...

pB said...

tahniah ....

makin tua, makin handsome

cikceriacorner said...

salam uncle n auntie..

eppy aniversary..alhamdulila..romantiknye...

seusia ngan umo saya..hehheheh..

tahniah uncle n auntie..:)

moga berbahagia hingga akhir hayat..:)

Hidayah Bach said...

tahniah , ulangtahun yang ketiga puluh satu , byk ilmu rumahtangga boleh dayah buat rujukan nih..
hehe..

:)

dayah org baru kat blog nih,
salam perkenalan uncle&auntie.

:)

~mrs azmi~ said...

tahniah! moga terus berbahagia hingga ke syurga

en_me said...

tahniahnye abang zino.. muger kekal sepanjang hayat.. aminn ya robbal alaminn

dan me nk ucap salam ramadhan almubarak je..

DrSam said...

Alhamdulillah. Keluarga yang sempurna dan bahagia. Semoga berkekalan lomantika hingga ke akhir hayat.

zino said...

zuhairi
terima kasih....

zino said...

cklah
terima kasih juga..

zino said...

rose
ye ke... muda lagi la hehe

zino said...

nurazzah
terima kasih...hehe

zino said...

erna
lupo dah lamo hehe

zino said...

noli
terima kasih... amin

zino said...

angah
terima kasih...

zino said...

pB
terima kasih..

ye ke.. hehe

zino said...

cikceria...
terima kasih... muda lagi tu..

zino said...

Dayah
salam perkenalan..

zino said...

mrs azmi..
terima kasih....amin

zino said...

en.me
selamat berpuasa....

zino said...

Drsam
terima kasih... hehe

ciK LyndaWawa said...

wa..along sama umo saya... p dia dah kawen..waaa.... happy anniversary palcik.....

zino said...

Wawa
along dah ada dua baby..

MulutPayau said...

tahniah dan selamat ulang tahun perkahwinan...semoga bahagia hingga ke akhirnya....

m.u.l.a.n said...

happy anniversary...!!!!

one happy family....!!!

Kengkawan said...

sangat suspect ....
congrats

zino said...

MP
thanks u..

zino said...

mulan
tq..

zino said...

Andak
suspect apa tu.... suspen ni hehe

Kak yon said...

tahniah moga bahagia sampai kehujung nyawa.
samala..akk pun ada sorang saja peteri..

zino said...

kak yon
terima kasih.. sama lah kita ya...

CT NoArIzAh ArIs said...

Selamat annivesary ke 31...sorry terlewat sampai sini..huhu..

Semoga ikatan kebahagiaan berkekalan ke syurga firdaus...kim salam kat oghang umah yo:)

zino said...

CT..
belum terlambat pun hehe terima kasih...atas doa..

Puteri Nurhayati said...

Encik Zino,
masa Encik Zino kawin, Yati baru 3 tahun. :)
Tahniah di atas ulangtahun dan semoga kekal bahagia hingga ke syurga, amin. :)

zino said...

Puteri Nurhayati
terima kasih... amin..