Sunday, April 1, 2012

aktiviti hujung minggu....

Salam semua..

nak cerita kisah hari ni je.. semalam tu tak banyak aktiviti selain lagi tu ke Titiwangsa jogging (lebih kepada walking je) dan merakam kisah pakcik tua yg berjaja di sekitar kawasan tu... sekarang kisah hari ni pulak....

memula ada satu jemputan di Putrajaya memula nak google juga kat mana dewan tu.. nasib baik Accik kat Putrajaya bagi clue mudah je zino cari.. kalau tak mau juga berpusing satu Putrajaya tu.. memang banyak sejarah masuk Putrajaya ni sosek hehe.. selesai menjamu selera singgah kat rumah angah.. dah tak jauh pun dari tempat tu... dapat la mem melepas rindu dengan dua cucu nya tu.. mem je ke? tak caya kan.. bila kami nak balik si kakak nak ikut turun nak main taman kata nya... atok yg baik hati layan kan je lah kan... walaupun masih panas kat bawah tu bawa lah juga sekejap.... lihat la aksi2 dia bergumbira berlain sorang2 tu....

Petang nya kami ke Tanah perkuburan Shah Alam seksyen 24 .. kat situ lah arwah mertua bersemadi.. panjang cerita nya kalau ada yg tanya kenapa di kebumikan di sana.. so pendek kan cerita... semasa kami sampai membersihakan pusara tu secara kebetulakan waris pusara di kiri kanan tu pun ada sama... memang kami tak kenal pun... sama sama kami sedekah kan fatihah dan surah yasin...

Sebelum balik singgah pulak dulu kat tempat kakak dan alang ... sempat makan di restoren ayam dara... (betul ke dara? hehe) sebelah je tempat alang sewa tu .. lepas makan bergegas balik... hari pun dah malam... dan ada banyak lagi kerja yg menunggu....

so kemana anda hujung minggu..?? sebelum tu jom kita tengok ragam kakak Qaisara bermain di taman.....
















sekian..... terima kasih kerana sudi meninggalkan pesan....

22 comments:

m.u.l.a.n said...

besar dah qaisara...

zino said...

mulan
dah jadi kak long hehe

Acik Erna said...

dah bosa kakak dah boleh main sendiri dan dah na ikut atu yo..kot tak dulu susah nak dokek

MOKCIK AZWA said...

comelnya dia..seronoknya dapat main dgn atok yer..hehehe

weekend kami dok rumah jer sebab cik abe kena gi meng'eksot' budak sekolah ke Dataran Merdeka..hari kompang Felda ker apa ker..

KAMATO said...

weekend saya outstation tugas rasmi, huh penat takda cuti

Angah said...

cantiknye rambut kakak, lurus dan berkilau..

Kengkawan said...

dah lama x main kat taman hehe

aNIe said...

Dah besar dah Qaisara...maklumlah dah jadi kakak...hehehe

kasihibu said...

comel dan ceria si kakak, masa ni memang seronok melihat aksi dan keletah si kecil

zino said...

erna
sekarang dah jadi syarat sebelum balik kena bawa dia main kat taman tu dulu hehe

zino said...

azwa
kebetulan jemputan pun di Putrajaya terus la singgah.. hehe

zino said...

kamato
setiap weekend ada tugasan ke?

zino said...

angah
semula jadi tu tak ada rebonding hehe

zino said...

andak
teringat zaman kanak2 ya hehe

zino said...

anie
dah boleh panggil kak long hehe

zino said...

kasihibu..
itu la suka tengok dia bermain sorang... tapi sebab masih panas sekejap je pujuk dia stop hehe

azi said...

Comelnya cucu...!!berapa tahun ye...sebaya dengan anak bongsu saya kot..

MulutPayau said...

comelnya Qaisara......seronok tengok aksi2nya....

zino said...

azi
dalam dua tahun lebih..

zino said...

MP
itu yg nenek dia nak jumpa selalu hehe

mamawana said...

Comelnya Qaisara... cucu ke? Kalu saya kawin masa umur 15 tahun dan anak saya kawin usia yg sama saya pun dah ada cucu gamaknyer mcm jiran sebelah umah saya...jadi nenek cun di usia 30an.

Irfa said...

comel
saya suka budak potong rambut mcm ni
tapi anak dara saya dua2 rambut kerinting curly tu..sib baik bujang tu rambut lurus tp masa kecik xde rambut la pulak