Sunday, January 15, 2012

Hari minggu yg sangat sibuk....

15.o1.12

salam hujung minggu... apa yag berlaku di hujung minggu di tempat anda?? zino punya hujung minggu yg sangat sibuk... bermula petang jumaat tu sampai la ke malam ahad ada je aktiviti nya... sampai nak ke Stadium tengok LCW main pun tak sempat dan ter paksa di batalkan...nak buat macam mana kan...

bermula petang Jumaat tu bila tengok ada miss call dari adik.. dua2 talipon..(macam banyak sangat la kan) di set kan ke silence mood.. maka tak dengar la adik call.. bila call balik dia kata mak talipon bagi tau ayah sakit... apa lagi lepas tu terus call mak kat kg tanya... mak kata ayah dah beransur baik.. dah pegi klinik bagai.. kalau sebelum tu ayah tak boleh bangun kalau bangun je tumbang.... kesian ayah.. banyak sangat bekerja kot.. maklum lah hujung minggu depan ni nak buat kenduri... tak sedap hati mendengar kisah ayah .. zino terus decide nak balik kampong terus malam tu....lepas magrib bertolak dari sini sampai kampong dah jam 10.00 malam..

lega rasa bila tengok ayah... berbual dengan dia... bertanya kabar.. bercerita tentang kesihatan nya.. bila mak tanya dah makan ke belum?? cepat2 jawab belum hehe saja nak makan masakan mak... mak kata lauk tak ada nanti nak goreng telur... apa pun mak masak tetap sedap.. tetap bertambah..

jam 12.20 malam.. lebih kurang kena minta izin mak utk kembali ke KL.. sebab esok nya dah ada urusan menanti... sampai KL jam 2.20 pagi... mengantuk.. letih.. tapi esok nya pagi2 dah bangun.. jam 9.00 dah kluar rumah kenuju ke Putrajaya rumah angah.. nak hantar dia ke LCCT.. angah nak hantar kakngah ke kota bahru.. nanti siapa nak urus baby.. siapa nak urus kakak Qaisara.. balik dari LCCT sambung tidu ...

Malam nya dah ada janji dengan kakak pulak.. nak makan malam dengan dia.. alang tak dapat joint kerana ada periksa.. semoga alang berjaya.. semata makan je lepas hantar kakak balik kami pulang semula ke BTR... itupu sampai tengah malam...singgah dulu jumpa kakak sepupu di seksyen 19 .. esok nya dah janji dengan adik nak jogging.. dah beberapa minggu tertangguh.. akhirnya pagi tadi berjaya juga menggagahkan diri utk ke Taman Tasik Titiwangsa.. ramai nya orang... berpusing2 mencari tempat parking... kenapa Titiwangsa?? kawasan nya lebih luas, landai , ramai orang dan selesa utk berjalan...(atau berjogging..) dapat lah dua kali pusing tasik tu.. adik dah penat... nak main badminton pulak... kena lah juga layan.... mem pun sama beriadah... adik pakai kasut alang.. sampai tercabut tapak..!! sorry ya lang.. atau kasut tu memang tuggu masa utk tercabut..

jam 11.00 ke shah alam lagi.. kakak kata nak shopping.. nak beli T shirt labuh di PKNS sana tu.. akhirnya bukan kakak je yg membeli , zino pun terbeli selai baju mem pun sama mencapai selai dua.. yg bayar abah juga hehe.. utk adik je tak ada di kedai tu.. kecualai kalau adik nak baju jubah hehe..

urusan terakhir petang tadi jemput angah balik di LCCT.. dia sekejap ke ke KB , kakngah dengan baby stay di KB, angah dan Qaisara stay di Putrajaya.. boleh ke angah nak jaga kak long tu.. siang hantar nursery mlm duduk dengan babah.. kita tengok la nanti.. kalau nak tinggal di KB takut kakngah tak terlayan kerenah dia.. nak layan baby lagi..

ok lah sekian kisah hujung minggu yg panjang.. anda pulak bagaimana?? ada orang tu santai je sambil tangkap ikan dalam tasik hehe... ok jumpa lagi di masa lain dengan cerita yg lain..


15 comments:

Aleeya (Yaya) said...

jadual penuh tew hehe, sy tak sempat jog arini....=(

lupekanje said...

Saya pun balik kampung gak. Omak sibuk suh balik amek moktan. Kalu tk, katanya, tk merasa nnt...di kerojekan dik sang Kera.
Telangsung nk gi woksyop, check up kereta yg rasa lenmacam je... rupa-rupanya kaburator bocor.
Pomen tu kata, tk apa...tak membahayakan keselamatan. Hanya pepagi susah mau start je. Selamat uwang...Alhamdulillah. Kalu mahu ganti jugak, kena dedekat sribu. Pitam mak!! Balik kg bawak anak, anak bawak knkwan..jadi, serah kat diorg je mengait moktan..hehe...smentara acik, mencuci keter yg dah 2 minggu tk basuh. Petang, lepas tgk LCW kat tv, terus balis Putrajaya. Tamat hujung minggu.. panjang gak kan..dah mcm tulis entry pulak kan..haha.

Angah said...

memang bizi betul ni...

aNIe said...

Penuh jadual...samalah dgn saya...semoga alang berjaya...tapi bila dah bersama anak2...hilang semua penat kan... balik rumah baru terasa...

MaryaYusof said...

Salam,
Firstly, suke tgk gambar rumah yg tersergam tu... ;);) Damai je...
Hujung minggu xde buat ape2 dok rumah & pergi mall beli brg dapur shj... salam kenal & follow~

Kengkawan said...

bizi bizi pun sempat jogging..
kagummmm

cikceriacorner said...

salam uncle..

wow..padatnye jadual uncle..

moga ayah uncle cepat sembuh...

ape2 pon masakan mak memang best in the world...heheh

zino said...

Aleeya
cuba minggu depan..

zino said...

acik
ok je tulis je apa suka hehe

zino said...

angah
sesekali kan hehe

zino said...

Anie
betul tu... hehe

zino said...

Marya Yusof..
tq sudi singgah blog zino.. datang la selalu hehe

zino said...

andak..
itu pun dah beberapa kali tertangguh hehe

zino said...

cikceria..
betul tu.. goreng telor pun jadi sangat sedap hehe

Pok Li said...

sekarang suka beli baju saiz S