Monday, March 8, 2010

Apa yg berlaku hari ni?

ada banyak perkara yg berlaku..

memula kami memenuhi jemputan kahwin anak ex-house mate masa memula kerja dulu di shah alam sebelum tu kami sama belajar di kolej.... senang cerita kawan masa duduk bujang di taman bunga raya dulu.. Rasanya baru je hadir ke majlis kahwin anak dia sebelum ni..dah buat kenduri lagi.. soalan yg memula dia tanya zino bila berjumpa..

ekau dulu pun duo kali kendurikan? setahun kan?
yo betol tu.. tapi bukan setahun onam bulan,
den , tigo bulan..sambil menunjuk jari 3..hehe
lagi hebat!!..

dia dah pecahkan rekod zino.. mengadakan majlis kenduri selang 3 bulan.. ada lagi kenduri dalam waktu terdekat lepas ni.? kita tunggu ka dulu lah hehe.. lepas tu kami terus balik ke kampong, kepada sepupu yg menjemput dah bagi tau lambat sikit sampai.. tak kisah la kan asal sampai.. dan bila kami sampai memang sah majlis dah selesai.. yg menjemput pun dah balik somban.. copek e balik.. kami di hidang makanan yg cukup enak.. apo lae kalau tak gulai sambal tempoyak.. raso nak minta bungkus yo hehe tapi malu le nak nyobot e.. hehe walaupun dah konyang makan kenduri di shah alam tadi bilo nampak gulai sambal tempoyak tu terus lapar balik..

lepas tu kami ke LC , minggu dopan bireh den nak kawin kan anak e.. so poe la jongok sekejap.. usik apo yg patut.. bila kami sampai mereka anak beranak sedang menyediakan/memasukkan ole ole dalam bekas sebagai buahtangan tetamu yg datang ke majlis tu nanti.. sompek la menolong apo yang patut.. tapi tak boleh lamo juga sebab kami dah plan dinner malam nya.. lagi pun nak kono sampai KL sebelum hafizah keluar jam 8 .. sampai BTR dah jam 8.00 malam.. lopeh sembahyang baru poe jemput fizah..

plan dinner di the Curve.. mem dah suka pulak makan kat sana.. so kami anak beranak dua menantu dan dua cucu pun berkumpul di restoren yg di janjikan.. angah yg sampai dulu sebab dia tak ikut kami balik kampong.. along ikut tapi sampai lewat sikit.... lepas ambil fizah terus ke damansara.. angah dah book kan tempat , sekejap kami sampai along pun sampai.. apa lagi acara makan makan pun bermula.. masing seronok mengoder apa berkenan.. zino sorang je tak bangun mencari apa apa.. perut pun dah konyang.. makan le sikit apa yg mem ambil.. dan rasa sikit apa yg dia orang ambil.. tapi dinner malam ni bukan zino yg bayar.. hafizah yg dah janji nak belanja sekeluarga maklum la dah dapat gaji.. kalau terlebih bajet tadi abah dah standby nak tampung.. tapi fizah kata masih below bajet hehe..

gambar gambar tak sempat lagi nak masukkan .. lain kali la ya...hehe



10 comments:

pB said...

Salam ...

sekarang ni hujung minggu pun dah tak ada masa nak berehat

tunbegia said...

sungguh sibuk,

salamm,

MOKCIK AZWA said...

Wah seronoknya anak dara belanja family dia makan2...mesti rasa amat bahagia sekali kan.

minggu depan cuti sekolah, meriahla majlis kenduri kendara kelak.

Zareda Norman said...

lepas ni abah boleh bawak perut jerlah setiap kali dinner.. anak anak dah boleh banjer abah pulak.. ehhehhe

Dee said...

makan apa ye uncle..kalo ada gambar leh terliur sama..hehehe..

Mak Su said...

wow! hebat! kenduri kawin 3 bulan selang.... tapi dah jodoh, rezeki. jangan ditolak :)

MULAN said...

uuhh.. gulai sambal tempoyak.. geram nya dengar..

Erna said...

tak po kan yang menjemput dah balik somban..sebelum balik dah sedikan hidangan dulu tau..orang kek kg tu tinggal angkek yo..

cHeRyNa PiReS said...

alaaa...nak tengok gambo...nak tgk gambo...

* baca nieh buat sha teringat...bila agaknya ayah sha nak dpt pengalaman macam nieh ek...

zino said...

PB
hari hari penuh dengan aktiviti..

tunbegia..
itu la..

azwa
dah beberapa kali set anak dara tu nak belanja baru menjadi..

zar
alhamdullilah..

Dee
gambar ? nanti ya..hehe

mak su
betul..

mulan
memang enak.. hehe

erna
ok lah tu dapat juga merasa hehe

she
set le makan makan dengan famili..