Saturday, March 27, 2010

bukan acara pecah rumah..

baru baru ni kami balik kampong dengan satu misi.. bagaimana nak masuk ke bilik yg terkunci dari dalam?? dah lama bilik ni terkunci dan macam macam idea telah di berikan......

a. pecahkan pintu..
b. masuk ikut siling..
c. buka dinding dalam...
d. buka dinding luar..

so misi pun dilaksanakan dengan jaya nya....tanpa kos tambahan..kecuali beberapa batang paku...







dinding mula di buka...

cukup untuk alang memboloskan diri masuk..

tunggu tugasan alang selesai...


dinding di pasang semula misi berjaya...

18 comments:

Mimie.Candy Cane said...

rumah dah takde orang duduk ke tu?

Pak Ngah: said...

:: salam.. mujur acaranya di siang hari.. kalau malammm.. kes naya..

sI tEDI said...

wah!! kreatif nak masuk bilik yg terkunci tu!

Erna said...

macam macamano la bolih terkunci..nasib baik umpil dinding yo...

zino said...

mimie..
rumah tu dah tinggal kosong kalau kat KL boleh sewakan..hehe

pakngah
kalau malam sure jiran sebelah dah hambat dengan penuyapu hehe

sitedi..
kat kampong boleh lagi guna tektik tu hehe

sapina..
nasib baik mudah je.. hehe

DrSam said...

macam bilik tu ada rahsia je nih.

zino said...

Drsam
bilik tu terkunci sejak lepas raya tahun lepas.. macam macam idea timbul macam mana nak buka.. pada mula nya tak nak masuk campur sebab tuan punya bilik tak minta .. takut di kata menceroboh pulak.. hehe

Mr PenyuBiru said...

berani alang masuk ek.cam seram lah plak.huhu..

zino said...

penyu..
alang tu handy man..

Yunus Badawi said...

Salam zino.

Macamana boleh terkunci dari dalam. Mcm misteri pula hehehe

zino said...

YB
ensel dah longgar kot.. terkunci kat lantai tu.. bukan ada yg kunci dari dalam hehe

Kengkawan said...

hebat!!

Zareda Norman said...

ini bukan pecah rumah, ini pecah dinding.. hehehe

Catwoman said...

Ehhhh, Alang dah hilang laaaa....

:)

mamawana said...

Salam singgah

zino said...

andak
utk tugas2 khas je

zar
jangan cuba2 utk rumah bandar hehe

catwomen
majik kan hehe

mamawana
selamat datang..

MOKCIK AZWA said...

Itu la kelebihan rumah kampung...tapi can give ideas to orang2 yang berniat sebaliknya jugak huhuhu. Sebab tu rumah orang dulu2 tinggi2 belaka kut...susah sikit orang nak pecah masuk hahahha

zino said...

azwa..
rumah tu dah pernah org masuk dulu.. guna cara sama..