Tuesday, September 21, 2010

ada virus kata nya..

dua hari lepas bila zino nak buka blogspot ni ada warning kata ada virus yg datang dari beberapa blog kawan yg lain.. sehingga zino tak boleh buka blogspot.. ada yg cadang zino guna browser lain selain google crome yg di gunakan sekarang.. google menggunakan memori yg besar..

ada juga yg cadang zino remove sementara blog yg di kata pembawa virus tersebut.. so zino gunakan nasihat kedua utk sebagai langkah sementara.. tiga blog telah di keluarkan .. result nya positif.. sekarang blog dah boleh masuk.. utk berapa lama tak tau..

siapa lagi yg mengalami perkara yg sama....boleh share information dan solution..

9 comments:

Yunus Badawi said...

Salam zino.

Blog saya antara yg kena. Mungkin juga zino dah remove dari senarai zino tu.

Org kata kena malware. Sumber mungkin dari manggaAds.

Saya dah buang ManggaAds tu. Nanti tengok samada dah ok ke belum.

ciK LyndaWawa igUana said...

hehe..
kembali normal..saya seperti biasa..
menuntut duit raya...hahaha

aNIe said...

Zino...anie pun kena... tak taulah dari mana...katanya dari blogrolling site...

Mr PenyuBiru said...

skang ni banyak blog diserang malware.puncanye dipercayai dari iklan innity & manggaAds. mana² blog yg ada link dgn blog yg kena malware tu turut terkena tempias.huhu

MOKCIK AZWA said...

Saya masuk blog zino ok jer...

tapi nampaknya website metro dan berita harian kena attack dgn virus..x bleh nak masuk.

Mak Su said...

wow! masalah bosa ni

ikan emas said...

OOPPPS

byk kes rupanya...

Nasionalis1982 said...

Buat penguna Firefox sila klik - options - security - untick block reported attack site

Buat penguna Google Chrome sila kliktools (sebelah kanan browser) kemudian klik options. klik tab UNDER THE HOOD seterusnya untick 'Enable Phising And Malware protection.

Sekadar berkongsi,
Nasionalis1982

Zareda Norman said...

blog zar pun dah mula goyang gpoyang.. tak boleh sign in ler pulak