Thursday, September 23, 2010

tak tau apa tajuk yg sesuai..

kadang kala terasa amat penat bekerja ni, apa tak nya semua benda nak cepat.. preasure datang dari semua arah.. ada kala nya rasa seronok pulak.. lebih lebih lagi bila task yg di berikan berjaya di laksanakan.. tapi apa kerja yg kita lakukan tak boleh nak di buat sensorang, perlu ada kerjasama, perlu ada team work.. masaalah nya bukan semua org bergerak pantas sebagaimana yg di harapkan.. ada yg macam bullet train, berdesup je , ada yg macam LRT tak berapa laju tapi konsisten.. ada yg macam komuter janji sampai tapi bayang pun tak nampak.. asyik tukar jadual.. hehe.. tapi walau apa pun itu lah rencah yg perlu di campur gaul sehingga mencipta satu kejayaan.. bila selesai hati akan puas.. pujian jarang jarang dapat.. kena belasah.. biasa la.. mana ada manusia yg perfect..

yang penting anda lakukan dengan ikhlas, tak perlu mengharap sebarang pujian.. jangan fikir akan balasan.. jangan pentingkan diri sendiri.. jangan sakiti hati orang lain kalau kita nak berjaya.. lakukan atas keupayaan kita sendiri.. atas usaha kita sendiri.. dan jangan harap sangat orang lain akan membantu kita sebaliknya kita perlu terlebih dahulu membantu diri sendiri.. belajar utk berdikari..

what say u..

9 comments:

MOKCIK AZWA said...

Seronok sebenarnya ada team work nie...provided semuanya sekepala dan boleh berkerjasama. bagi mokcik pula ada certain things yang kena buat sendiri misalannya...hujahan. Boleh minta orang lain buat, tapi mesti tak sama hasilnya kalau kita buat sendiri. Kalau buat sendiri, bila nak bentangkan tak payah tengok skrip pun boleh berhujah. kalau orang lain yg buat, kita yg pi berhujah...mau tergagap2 dibuatnya hahaha...

Mokcik setuju sangat, kalau ada team work biar semua terlibat dan kalau berjaya semua dapat pujian...jgn pulak sorang tu sajork yg kena sanjung huhuhu

~mrs azmi~ said...

selamat hari raya zino dan keluarga... bila banyak kerja terasa masa begerak sangat pantas kan??

ikan emas said...

okay ...

mai kita relax kejap...


barulah tak stressss

Jemari Seni said...

Betol kalu kerjasama lagi mudah..
Tapi kalu kena buat sendiri pelan-pelan kayuh naa!

DrSam said...

team work memang penting untuk mencapai sesuatu objektif. tapi team member kena betul le...kalau tak satu kepala, itu yang tambah stress tu...

Whitetulip Tales said...

yang penting, hati ikhlas..elakkan gosip kat pejabat..mesti kerja pun tenang..jer..kan?Salam Aidilfitri, maaf zahir & batin Zino..

zino said...

azwa
betul tu.. kadangkala report yg orang lain buat rasa macam tak puas hati je.. tapi tak memang tangan kalau kita nak buat sorang..

mrs azmi
betul tu.. belum sempat nak habis dah petang hehe

ikan emas..
betul tu..kita minum dulu

jemari seni
kayuh pelan pelan lambat la sampai.. hehe

Drsam
kalau tak dapat kerja sama pening jadi nya hehe

whitetulip
gossip ni ada di mana mana.. hehe

en_me said...

abg zino kena berehat.. mai lar dtg ostolia.. ihihi

Zareda Norman said...

kerja kalau tak stress pecah kepala, rasa tak umpphhh.. bila siap satu task yang menyesakkan jiwa.. perghh dia punya feeling relif tu Allah je yg tahu, masa tummg happy dan puas hati sungguh