Friday, July 27, 2012

baru jumpa...

assalamualaikum.... 

Baru lah jumpa.. penat zino cari link yg mana satu yg menyebabkan ada virus tu... ingat kan dari senarai blog kawan2 maka nya zino pun start remove blog yg lama lama tu takut kat situ ada bela virus hehe tapi warning tu masih ada.. so tadi cari lagi.... tetiba terperasan satu link tu... bila di padam je warning tu pun ilang....so kawan kawan tak perlu ragu2 lagi masuk ke blog zino... keadaan sudah terkawal..

ok lah nak cerita sikit...


lama dah nak cari rak buku ni.. dulu dah tinjau2 tapi oleh kerana ada pendapat yg tak berapa nak sepakat zino tangguh kan dulu je.. tapi ahad lepas , setelah hantar alang balik shah alam kami terus lencong ke IKEA belek punya belek terpekenan dengan rak buku ni.. tulis dulu dalam kertas kecik tu.. round lagi cari kot kot ada yg lain yg lebih menarik... sebenar nya nak cari meja TV sekali.. bukan utk TV nya pun sebab TV dah melekat kat dinding.. nak cari meja utk letak decorder ASTRO tu.. ak letak amplifier TV dan consul utk sound system.. sementara ni guna dua meja kecik di susun rapat2.. nampak tak kat sebelah tu hehe

lepas ni boleh la operasi susun buku.. sekarang bersepah dalam lemari luar lemari atas meja bawah meja semua sudut ada buku... bila dah tersusun nanti senang nak cari mudah je ambik satu dan baca.. yg paling banyak agak nya novel mem la... lepas tu buku cerita kakak (inggeris) dan yg paling sedikit buku yg zino beli hehe.. ada lah juga kan... ada yg suggest zino buat library pinjamkan buku.. bagus juga idea tu nanti nak fikirkan mekanisma nya... maybe buat pinjaman online zino sediakan katalog sesiapa nak pinjam buku boleh oder dari senarai katalog... kenlah sedikit bayaran kan.. serta deposit yg boleh di kembalikan... kalau tak di pulang dalam tempuh tertentu di anggap dah beli dan deposit hangus.. hehe ada otak berniaga tak idea zino ni ?? hehe buku pun belum susun dah berangan.. hehe

bagi lah cadangan ... hehe

10 comments:

Zareda Norman said...

bagus juga idea rak buku tu.. Rumah zar sekarang pyn buku bersepah maklumlah ulat buku ada dalam rumah..

zino said...

zar..
itu la... dah naik senget meja tu menampong buku yg bertimbun hehe

shamklu said...

arwah abah sey maghin ghajin boto membaco.. buku eh maghin tu banyak teboto..tp anak2 eh.. tak plak ghajin cam arwah abah... hehehehe...

Angah said...

dah ada perancangan bisnes nampak....good good..angah sokong

pB said...

rak tu kalau buat sendiri lagi murah rasa nya ...

kasihibu said...

kira pustaka buku on line lah nanti yek?

zino said...

shamklu
cam mao tak lokek minat membaco tu hehe

zino said...

angah
tq atas sokongan hehe

zino said...

pB
nak buat sendiri ?? herot la jadi nya hehe

zino said...

kasihibu
lebih kurang la ok tak? hehe