Sunday, July 1, 2012

jejak kasih....




ada kisah yg lucu di sini hehe


konon nya back ground nya pengantin di pelamin.. nak buat cam mana yg bergambar tu dah cover setiap ruang.. tak nampak dah apa kat belakang.. pelamin pun tak nampak dah.. hehe


...berpisah 34 tahun dulu... !!!

Assalamualaikum...

memula nak minta maaf kat tuan rumah... sejak kad jemputan tu sampai zino hadir ke majlis tu tadi zino masih tertanya2 dia yg hantar kad.. dah tengok nama pun zino masih tak boleh nak recall.. bila kad di pos ke alamat rumah zino yakin yg menghantar tu sesaorang yg zino patut kenal.. so dengan penuh mistri zino pun pergi la ke majlis tu tadi.. 

sebaik bertembung dengan tuan rumah dia terus sebut nama zino.. sedangkan zino masih memerah otak siapa kah gerangan nya.. (teruk nya memori zino ni..) ayat yg dia sebut.... lama tak jumpa .. nasib baik jumpa dalam facebook.. oops dia ada dalam fb zino ke.. hehe bila balik tadi semak dalam senarai dia dah tak ada dalam senarai biasa la kan bila friends yg tak aktif tu kena di keluarkan. hehe.. rupa rupanya dia adalah rakan zino semasa belajar di UTM dulu.. tadi dah add balik hehe..

Sebelum ni kami ada buat re union.. rasanya ada di kalangan kawan yg ni tak dapat hadir masa tu.. pasal tu terkial2 nak mengingatkan dia orang ni balik... tapi seronok dapat berjumpa secara tak di sangka sangka.. balik tadi terus cari dia orang di senarai friends kawan2 yg lain .. mana yg jumpa tu zino dah add yg aktif akan approved cepat yg tak berapa aktif tunggu je lah ...majlis2 macam ni lah baru dapat berjumpa... 

tapi bila ada sorang kawan tu kata , dia ingat zino pasal zino ni blogger alamak.. bila masa dia baca blog zino diam2 je.. mana lah zino tau hehe.. cuma plan nak tengok bunga hancur... tak perlu ulas lanjut la.. diam lebih baik.. hehe..




12 comments:

nyanyisunyi said...

wah..34 tahun baru jumpa semula..betul2 jejak kasih tu..kalau sy pun jenis mudah lupa kawan..pulak tu kalau kwn zaman sekolah haruslh tk kenal sebab saiz diaorg dah xxl sdgkan sy tetap s huhu

sudi2kan.ke blog sy yg dah bersawang hehe

ida mahmud

zino said...

ida..
memang tak sangka dapat berjumpa dia orang.. nasib baik juga ada sorang yg zino kenal kalau tak, tak ada makna juga dia tk kenal zino pun tak kenal hehe

kasihibu said...

betul tu, bila dah lama tak berjumpa memang nak recall balik tak sampai sampai juga dekat dlm memori
sya lagi pulak
kadang terkeliru
eh mana jumpa dia ni ye? kenal kat mana ye
sebab sekarang dah 4 tempat sya bertukar mengikut suami kaedahnya

hailahai...memori sya dah luntur jugak rupanya

azi said...

En. Zino..
kenangan masa belajar adalah kenangan yang terindah dalam hidup...Bagi sayalah...:)

Mesti seronok dapat jumpa kawan-kawan lamakan..maklumlah dah berpuluh tahun berpisah...fizikal masing-masing pun berbeza...

m.u.l.a.n said...

mmg seronok kalo ber-re-union gitu.. mcm2 citer keluar..

~ yus ~ said...

lama betul baru jumpa semula ya abah zino, tu yang sampai tak ingat tu...

apa pun mesti seronok jumpa kenalan lama semula

ckLah @xiiinam said...

Hehe, teringat masa sekolah, jauh jauh berombongan ke Parlimen....masa bergambar juru gambarnya duduk. Nampak gambar ahli rombongan je....parlimen tak nampak.

zino said...

kasihibu..
zino selalu keliru sebab ada dua gruop.. satu gruop diploma dan satu lagi degree.. bila sesekali jumpa keliru dia tu geng masa bila.. hehe

zino said...

azi
masaalah fisikal yg susah nak ingat.. yg halus dah mengembang hehe

zino said...

mulan
dah mula plan nak buat reuion lagi.. pernah buat sekali reunion selepas 30 tahun hehe

zino said...

yus..
penat nak ingat masa dalam kelas dulu perangai dia macam mana? tak masuk memori hehe

zino said...

cklah..
rugi tak boleh nak tunjuk dah sampai sana hehe..