Saturday, October 6, 2012

senamrobik

Assalamualaikumm

apa kabar semua.. dah penat bersenam robik pagi tadi malam ni zino berehat di luar kota... zino ingat nak tunjuk gambar2 yg sempat di rakam masa senamrobik pagi tadi dan sedikit kisah acara taman hunt.. yg ala2 treasure hunt tu serta maklumat berkaitan lawatan VIP sekitar taman..

ok jommmm...memula kisah senamrobik....



para peserta mendaftar diri... utk acara taman hunt..


PEACE...sebelum acara..


semanrobik di bawah kendalian kementerian belia dan sukan..


respect makcik tu bila dia bawa gangnam style.. hehe


alahai malu malu le pula hehe


tengok akak ni steady je...


sorang tarik sorang sorong... janji peluh kluar kan kan.


pusing kiri pusing kanan...


bye bye....ehh dah habis ke..


macam macam gaya jadi nya.. bila cuba nak ikut 


ustaZ pun steady je tu....


adik kena buat hari2 ni.. kalau nak selim..

ok selesai je acara senamrobik.. kami di hidangkan dengan jamuan sarapan bersama para tetamu.. gambar masa makan tak ada kerana masing2 dah kelaparan.. kelori yg di bakar masa senaman di ganti balik dengan juadah yg beranika rasa hehe.. sambil tu berlangsung majlis pecah tanah projek canopy Taman Botani.. di mana pelbagai projek telah di rancang dan akan di laksanakan utk memeriahkan kembali Taman Botani dan menyediakan kemudahan yg lebih baik utk orang ramai..


Datok2 Datin2 Tuan2 dan Puan2 semua...


tak sangka pulak bila Zino di tegur sesaorang...rupanya kontraktor yg bertanggungjawab melaksanakan projek ini nanti classmate Zino masa belajar di UTM dulu...tahniah dan good luck dengan dia.. buat kerja tu baik baik ya... jangan buat malu kawan je hehe


ini adalah gambaran artis berkaitan canopy yg akan di bina.. 


gambaran dari bawah canopy..

selesai je majlis pecah tanah.. di adakan pulak acara taman hunt.. acara bagi mendedahkan para peserta kepada pokok pokok dan tamanan di sekitar Taman Botani.. setiap jabatan sekurang2nya perlu ada satu team utk acara ini...


tengah bincang la tu..


puan MC utk program hari tu..


ini lah team yg akhir nya membolot hadiah pertama...dan kedua.. kat mana dapat soalan bocor ni ? hehe tahniah kepada pasukan anda.. !!


team ni nampak bersemangat juga.. 
kalau treasure hunt pasal IT dia orang ni mesti bolot semua hadiah hehe


nak juga berposing lagi.. ok ok.. 


tekun membincang kan stretegi.. kalau treasure hunt kat luar tu saya yakin pasukan ni yg punya..


5 4 3 2 poooonnnnnnnnnnn


sementara para peserta sibuk dengan taman hunt dia kami mengikuti rombongan VIP melawat sekitar taman, salah satu acara adalah menanam pokok, pokok apa tu entah.. tunggu la dia orang letak nama kat pangkal pokok ni.. 


salah satu tempat yg di lawat adalah taman okid...


bunga apa ni? 


bunga raya yg besar..

10 comments:

Angah said...

wah...makin cantik lah taman tu nanti eh, boleh le pergi

zino said...

Angah
sekarang pun dah mula cantik dengan terbina nya panggung anivesari.. pokok pokok yg menarik dan tak pernah jumpa sebelum ni..

Jard The Great said...

seronoknya bersenam pagi2. hehe

zino said...

jard
tambah seronok bila ada lagu gangnam style hehe

lupekanje said...

cantik roner bunga raya tu....kok dapek la tanam kat umah kampung...betambah seri laman rumah..hehe

Dinas Aldi said...

Salam, terima kasih sudi ke blog saya :)

Meriahnya. Bukanla nak kata kan tapi bila ada lagu gangnam style yg rancak tu, makin bersemangat nak bersenam. Saya cakap pasal diri saya la, heheheee..

zino said...

acik
cari la anak pokok tu.. cer tanya kat taman bunga raya nun ada jual tak?

zino said...

Dinas...
lagu tu di main last bila semua dah panas hehe

m.u.l.a.n said...

malaysia cergas...!!!

zino said...

Mulan
yes.. hehe