Saturday, February 23, 2013

kereta apa ?

Assalamualaikum..

Selamat berhujung minggu semua.. dalam pada nak mencari idea apa bahan yg nak di muatkan dalam blog kali ni.. teringat perbualan (dalam Facebook) dengan kakak... dia hint kan abah dia minta belikan kereta bila dia balik nanti.. ( macam minta nak beli baju je..) bila habis belajar di India sambung pulak belajar di Melaka.. tu yg bagi alasan perlu ada kereta tu...

Faktor utama kalau nak belikan pun atas dasar kos..termasuk ansuran yg mudah dan murah  (cash? di luar jangkauan) penjimatan minyak , kemudahan penyelenggaraan, tahan lasak, performance, last sekali baru cantik.....

so nampak macam tak banyak pilihan hehe.. apa apa pun kita tengok la macam mana rezeki pada masa tu kan...apa pendapat anda ??  


mampu tengok je


antara yg termahal di dunia


tak tercapai angan


ni pun cantik..


yang ni pun ok..


boleh di senaraikan ? 

ok juga ke 



ada yg minat? 

12 comments:

Mohd Ezuan said...

Mitsubishi Mirage (55k-60K)

zino said...

Ezuan
thanks you for the info..

Acik Erna said...

sabo yo la>.layan yo lah anak daro sorang tu he he

Amin A. R said...

comel pulak kereta yang last tu... :)

zino said...

Erna

hehe

zino said...

Amin

tak nampak pula di jalan raya Malaysia lagi hehe

Yunus Badawi said...

Swift tu ok jugak.

Jangan jadi Atikah. Antara Swift dan myvi akhirnya dapat myvi ..... huhu

azieazah said...

Anak dara saya sampai sekarang dok berkenan Viva. Saya geram betul.

izan mama mia said...

viva comel jer...beli laa satu tuk dia

zino said...

Yunus Badawi

Dia yg pilih Myvi ke?

zino said...

Azieazah

dia selesa dengan Viva kot..

zino said...

izan..

ada yg cadang Mitsubishi juga..