Wednesday, February 13, 2013

Ole ole Bandung kisah 2

Assalamualaikum....

Sebelum zino bercerita lebih lanjut zino nak buat promosi sikit... kerana sangat berpuas hati dengan khidmat Supir yang membantu kami sepanjang masa di Bandung.. saya telah janji dengan dia akan bantu promosikan khidmat dia di sini... jadi kepada kenkawan yg bercadang nak kesana sangat2 di rekomenkan...

Sebelum kami ke sana , seorang kawan mencadangkan supaya zino menggunakan khidmat Supir utk memudahkan pergerakkan, jemput dari Airport ke Hotel, bawa kami jalan jalan ke distinasi yg ingin kami pergi, cadangkan kami tempat makan yg sedap dan enak2.. memberi khidmat nasihat supaya kami sentiasa selesa di sana.. bercerita tentang adat budaya orang Bandung dan sentiasa bersama kami sepanjang masa dan sedia menghulurkan bantuan... sampai sopping pun ada yg tolong bawakan beg sopping tu.. kos upah Pak Sagi telah di runding masa kami di Malaysia lagi... supaya mudah di asingkan 

1.0 sesampai di Airport Pak Sagipan telah menunggu kami, dari jauh saya dah boleh kenal yg mana satu Pak Sagi.. malah saya yg menjerit dulu panggil nama Pak Sagi.. hehe Pak Sagi ada letak gambar dia di wall  facebook zino hehe..

2.0 Pak Sagi membawa kami ke lapangan kereta dan menalipon sesaorang, sekejap datang sebuah MPV , Pak Sagi mengenalkan saya dengan Pak Uss yg akan bersama kami sepanjang tempuh kami di Bandung.. 

3.0 Pak Uss seorang yg sangat sopan bila berkata kata dengan gaya bahasa yg sedap di dengan... mudah di ajak berbual dan akan menjawab apa saja soalan yg di ajukan kepada nya..

4.0 Perkhidmatan yg di sediakan sangat memuaskan sehingga masa kami sopping di Pasar Baru pun ada yg membantu membawa beg sopping, mencadangkan kedai2 yg kami nak beli satu2 barangan tu.. 

5.0 Upah yang di kenakan berpadanan dengan khidmat yg di berikan.. tambahan lagi kepada kami yg pertama kali menjejak kaki ke sana.. kita rasa selamat dan terkawal sepanjang masa.

6.0 Walaupun bukan Pak Sagi yg membawa kami masa di Bandung tapi kami berjumpa dua kali dengan Pak Sagi di Restoren , sekali masa dinner dan sekali lagi masa lunch sebelum balik.. masa tu Pak Sagi membawa keluarga lain dari Malaysia.. 

7.0 Pak Sagi berkali kali berpesan kalau ada kawan kawan yg nak datang ke Bandung atau Jakarta boleh la contact Pak Sagi... dan ini merupakan entri Khas utk pak Sagi yg pada zino telah memberi khidmat yg memuaskan kepada kami semasa di sana..

Terima kasih Pak Sagi..


Pak Sagi yg berdiri antara zino 
dengan alang



ini Pak Uss ,  dia bersama kami selama kami di sana
bila makan zino ajak dia duduk sama makan..


yg ni pulak nama nya Adoi, dia yg tolong tunjukkan kami kedai kedai yg sesuai bila kami nak cari satu2 barangan .. jimat masa dari tercari2 sendiri.. dalam pasar baru tu banyak betul kedai. 

kepada sesiapa yg bercadang nak ke Bandung dan memerlukan khidmat Supir beritau zino ya nanti zino bagi no talipon Pak Sagi ..


49 comments:

nyanyisunyi said...

wahhh ganteng2 kok supirnya..bolehlah ibu minta pak supir bantu jika ke sana..:)

Mohd Ezuan said...

terbaiklah abah, promot baik tu, nampak gaya klu gi sekali lagi tentu pak sagi bagi diskaun

zino said...

nyanyisunyi
mesti Pak Supir sedia berkhidmat...

zino said...

Ezuan
dapat diskaun boleh pegi selalu hehe

Acik Erna said...

memang betul2 jutawan..ada supir..ada pengiring bagai he he

MR Penyubiru said...

wah..promot..promot... nanti bila kami nak ke Bandung, kami refer entri ni semula..

p/s : wah..pak sagi pandai membaca keluarga yer abah ? hehe.. (6.0 ada typo kut)

Yunus Badawi said...

Kalau kami nak pergi nanti bolehlah kontek zino. Selain Bandung dan Jakarta, Pak Sugi ada buat perkhidmatan di bandar2 lain di Indonesia ke?

zino said...

erna
kumpul duit jom kito poe ramai2..seronok jadi jutawan ni hehe

zino said...

penyubiru..
terima kasih atas teguran telah di baikki hehe..

zino said...

Yunus Badawi

Pak Sagi bukan Sugi hehe.. itu kena runding dengan Pak Sagi saya pun tak tau kemana lagi dia boleh beri khidmat... tapi ada kawan yg nak ke JogJakarta guna khidmat Pak Sagi

Kakcik Nur said...

Budi baik tetap dikenang.

zino said...

Kakcik Nur
betul tu... supaya murah rezeki dia di sana..

arahman said...

Abah zino, kasi contact dan nak tanya cihampelas fave tu ok tak? Kami dah book bulan 5

Amin A. R said...

terbaikkkkk...ni yg rasa nak ke bandung nie..hehe

gadisBunga™ said...

seronok abah bercuti ye? :D

zino said...

Rahman
hotel tu betul di tengah2 cihampeles..boleh jalan kaki je nak sopping sekitar tu.. hotel tu ok tapi tak ada tempat masak air panas.. nak air panas ambil kat luar di common area..

zino said...

amin
boleh la start plan hehe

zino said...

gadisbunga
seronok jadi jutawan sekejap hehe

Azian Elias said...

sure abang zino nak ke sana lagi. depa punya service selalunya memang bagus.. sebab nowadays pelancung malaysia adalah yang terbanyak di Bandung berbanding pelancung2 lain. singapore pun kalah..

Dee said...

wow..ganteng ye supirnya..hahaha..brp dia caj sehari tu pak zino..eh..hahaha..

m.u.l.a.n said...

best ni... rasa nak pi lagi..

zino said...

Azian
Betul tu kat mana pergi juga group Malaysia layanan sangat memuaskan

zino said...

Dee
Sehari dia csj 400, 000
Mahal ke murah tu

zino said...

Mulan

Zino pun rasa nak kesana lagi hehe

Irfa said...

oh harus sy pilih srvis pak sagi klu kesana sbb abah dh promote baek punya ;)

pak zino jd jutawan kat bandung ye

Norsally Mohd Ali said...

salam..
hi zino, bleh sy daptkan no tepon pak supir...

sally

Hafidah Nor said...

salam zino..boleh dapatkan no telepon supir tu..sbb saya nak bercuti bulan lima ni...

ni email saya hafidah87@gmail.com

9W2TSE said...


salam zino, blh dptkn no.telefon pak supir tu x?..kitaorg plan nk g bandung bln 6 nti, insyaallah...tlg emailkan ke hnyfnd@yahoo.com.my..tq

Rina Rynn said...

salam.... bole bg no tepon pak supir itu... sy akan ke bandung pada bulan mei ini... tq

sayeero said...

Helo blh bg num pak sagi? Kami akan ke sna pd bulan mei.tq

sayeero said...

Emailkan sayeero@icloud.com.tq

sayeero said...

Helo blh bg num pak sagi? Kami akan ke sna pd bulan mei.tq

sayeero said...

Helo blh bg num pak sagi? Kami akan ke sna pd bulan mei.tq

amirahzul said...

assalamualaikum.. boleh bagi saya contact number pak sagi ni? tolong emailkan dekat meera5394@yahoo.com.my ye.. terima kasih :)

QUEEN of Heart said...

salam, saya nak mintak no fon pak supir, saya nak ke bandung bulan jun ni, ixora_coccinea_sweet@yahoo.com.my

ZaNa iSmAiL said...

salam...mtk kontek no bole? nak g bandung 7-10jun 2013...email ke zana_2581@yahoo.com..tq

maya darus said...

Ada info supir dari jakarta ke bandung. Boleh email ke maya_darus@yahoo.com

xerra said...

salam...mtk kontek no bole? nak g bandung 19-22 sept 2013...email ke x_erra@yahoo.com..tq

Meyrah™ said...

Salam.. Boleh saya dapatkan contact supir pak sagi? ini email saya roxy_malaya@yahoo.com. Terima kasih kerjasama anda :)

Halimatul Saadiah Bt Zawawi said...

Salam. Boleh email info supir ni ke
halleary81@yahoo.com.my
Tqvm

By Izzati Nordin said...

Salam, boleh emailkan no pak supir to nor.i.nordin@gmail.com? Thanks...

By Izzati Nordin said...

Salam, boleh emailkan no pak supir to nor.i.nordin@gmail.com? Thanks...

zee said...

hye....boleh tak emailkan contact pak supir tu ke email i, zeeuses@gmail.com ...planning nak pergi next month....thanks ya... :)

tony transport bandung said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zino said...

kepada yg bertanya saya dah contact melalui email.. kalau masih berminat nak tau boleh respond kalau tak tak perlu tak apa..

saya baru terbaca pertanyaan berkaitan contact supir pak Sagipas..

zino said...

utk maklumat lanjut boleh email zino di zino2020@yahoo.com

kuya said...

Assalam, hye zino leh mintak tlg emailkan detail supir pak sagi ke oktucknba@gmail.com, tqvm...

Noor Amirah said...

Assalamualaikum..mintak tlg emailkan detail supir pak sagi ke
nooramirahbtabdaziz@gmail.com terima kasih ye..:)

fyz nieyz said...

SALAM..BOLE EMAIL KAN NO SUPIR?

TERIMA KASIH YA..nak g bandung minggu depan nie..


nieyz.90@gmail.com