Wednesday, April 17, 2013

Dobi layan diri

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua....

Kat tempat zino ada satu kemudahan dobi layan diri ni ..mungkin benda ni dah lama ujud di tempat anda.. yg zino nampak bukan saja kemudahan yg di sediakan tapi satu peluang perniagaan

Sebelum tu kena la kira modal dan risiko yg ada

tempat yg sesuai
kemudahan meletak kereta
bilangan mesin yg ekonomik
mesin sewa ke beli?
penyelenggaraan
teknikal knowhow
sewa premis


Apa kata saudagar diluar sana

mesin sabun

mesin tukar siling

mesin basuh dan kering

jenama produk

mesin basuh

cara guna mesin utk pelanggan

kos yg perlu di bayar pelanggan

mesin basuh

mesin kering

18 comments:

zino said...

berapa modal nak buka business ni ya...

Daddy Ziyyad said...

Yup, peluang perniagaan, cuma kena kenalpasti lokasi terbaik, contohnya kawasan byk student/org bujang/kilang..

Yunus Badawi said...

Kat kolej di UiTM dah ada mesin basuh mcm ni tapi taklah sebanyak ini di satu2 lokasi.

Kalau berminat boleh jadi sumber pendapatan ni.

Amin A. R said...

kalau kena dengan tempatnya, pasti berhasil keuntungan :)

Ct NoArizah Aris said...

Kat mana tempat en zino tu?
Bagus untuk peluang perniagaan macam ni kalau tempatnya strategik.

Ct NoArizah Aris said...
This comment has been removed by the author.
zino said...

Daddy Ziyyad

nampak macam mudah utk di urus..

zino said...

YB
boleh di jadikan tempat mencuci berpusat utk student

zino said...

Amin
betul tu.. kena buat kajian pasaran dulu hehe

zino said...

Ct

kat tempat zino BTR

chekgu BaniHassim said...

teringat ada satu episod mr bean kisah pasal dobi selfservice cemnih...hikhikhik...

MOKCIK AZWA said...

Azwa pun bila tengok mesin basuh self service camni teringat Mr Bean hahaha..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kalau letak area2 u kompom ramai student terjah ni,,

zino said...

chekgu Hashim..

zino tak perasan pulak episod yg mana satu..

zino said...

Azwa

macam mana pulak zino tak perasan kisah tu hehe

zino said...

Norshahfeza

betul juga tu.. nak kena buat market servey ni hehe

Freadi Zahari said...

Ada spe2 tau mcm mne nk mulakn biz ni?? ? supplier mesin mne nk cri?? Thanks

Mantan Presiden MPM UTM said...

saya baru contact distributor dia..cost sangat tinggi..Basic package: 6 mesin basuh,4 Dryer, 1 vending machine (untuk sabun & coin)bernilai RM235000. ini belum masuk pemasangan :( mcm x logic plk saya dengar dari dia :/