Saturday, April 27, 2013

penambahbaikkan...

Assalamualaikum...

ada dua penambah baikkan yg telah di lakukan dalam blog zino ni... 

1.0 Blog counter... (baru nak buat).. 

ialah satu gajet yg membolehkan kita mengetahui berapa ramai yg berkunjung ke blog ni setiap hari.. elah.. tak banyak mana pun.. tengok kepada komen yg masuk ada lah seciput.. hehe tapi ada juga (mungkin) yg masuk ke blog ni tanpa di kesan.. maklumkan malu2 nak tinggalkan komen.. atau ada juga yg datang nak letak iklan mereka kat tepi tu.. yg ni mat salleh dan minah salleh ramai.. ehh betul ke mat salleh atau nama je bunyi mat salleh..

2.0 Translate..

bila zino tengok ada ramai (ramai ke) mat salleh berkunjung sini nak bagi can mereka baca blog ni.. so zino sediakan kemudahan utk translate.. boleh translate ke semua bahasa di dunia ni.. cuma orang dari planet je tak boleh nak baca lagi.. at least (mana lah tau kan ) bila dia dah boleh faham apa yg zino tulis maka boleh la mereka komen dalam bahasa mereka dan lepas tu jadi kerja zino pulak (kalau ada ) utk translate ke bahasa yg zino boleh faham..

sekian lapuran utk malam ni...

8 comments:

Amin A. R said...

Penambahan yg baik.. :)

Yunus Badawi said...

Tahniah dan semoga semakin ramai pengunjung ke blog zino ni

MystoryPic said...

pas ni makin fofuler la blog En ZINO ye...

zino said...

Amin

terima kasih...

zino said...

Yunus Badawi..

masih tak boleh nak lawan YB punya hehe

zino said...

MystoryPic

walaupun 3 orang komen tapi sejak malam tadi ada 12 orang klik ke sini rupanya baru boleh tau..mungkin juga dari orang yg sama kot hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...
This comment has been removed by the author.
NORSHAHFEZA HAMSAN said...

pahni makin ramai lah yg terjah blog abah kan=)