Sunday, October 3, 2010

rumah terbuka dah habis ke??

patutnya minggu ni last la kot rumah terbuka.. kalau minggu depan dah habis dah syawal.. tapi zino masih ada jemputan utk minggu depan.. agaknya tak cukup hari minggu nak buat.. asyik kena book dulu dengan org lain.. tak kisah la kan kalau ada rezeki nanti sampai juga la kami , kalau bukan jamuan hari raya anggap la jamuan murah rezeki ke, jamuan siratulrahim ke.. lagi pun kunjung mengunjung ni di galakkan utk mengeratkan bersahabatan, mengikat persaudaraan dan menjalin hubungan ia tak??

Ada banyak juga rumah yg sempat kami ziarah sama ada masa raya atau pun rumah terbuka.. tapi masih ada lagi rumah yg tak sempat kami kunjung.. nak buat macam mana tu ya.. yg sempat nak berjalan pun hujung minggu, masa lain tu sama ada kami bekerja atau tuan rumah pun bekerja.. dan setiap hujung minggu pulak selalu nya jem di merata tempat sehingga ada kala nya membantutkan perjalalanan..

kami sendiri sempat mengadakan rumah terbuka mini, utk sebahagian sanak sedara.. sebahagian rakan taulan dan sebahagian jiran tetangga.. kenapa sebahagian?? mem plan nak buat sekali lagi utk sedara mara dia pulak , dan mungkin nak jemput sebahagian kawan dia pulak.. tapi plan tak berapa menjadi, sedara mara dia dah book lebih awal, dan kami kena lah menjadi tetamu ke sana kemari.. hehe nak buat sekali harung..aduhh tak terlarat.. hehe...

panjang umur murah rezeki di lain kesempatan boleh buat lagi.. inshaAllah.. bagaimana anda ? berapa rumah sempat dikunjungi tahun ni??

21 comments:

SoFie NuR said...

bestnya banyak rumah terbuka..tahun ni kat sini tak banyak sangat sebab dah takde orang....

kak Erna said...

se tak buek pun rumah terbuka..tapi..alhamdulillah..yang datang tu..dan dah masak2 tu..dah macam rumah terbuko la tu...2 sabtu berturut2..he he..
berjalan masa rayo satu dan duo yo..lopeh tu..masa ahad lepas..abih dah berjalan..

zino said...

sofie nur..
berapa ramai je yg tinggal..

erna..
tu dah kiro rumah terbuko la tu hehe

Kengkawan said...

baru nak g umah pakngah... heheh

zino said...

andak..
nak datang boleh tak perlu tunggu openhouse hehe

Rose said...

hari ni pun blok sy buat rumah terbuka lepas Asar.
Sy kurang pi beraya time bekerja sebab waktu.

Tpi masa cuti raya,habis2an rumah sedara.

rumah terbuka tahun dpn kita jumpa lagi.

manje said...

tak byk jemputan tahun ni sebab bertindih dengan kenduri kawen ~

zino said...

rose..
panjang umur murah rezeki boleh beraya lagi inshaallah..

manje
tadi saya pegi kenduri kawin kat ampang ada juadah raya sekali hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

mana duit raya untuk saya??
hehhe

ciK LyndaWawa igUana said...

mana duit raya untuk saya??
hehhe

Zareda Norman said...

zar pun tak de rumah terbuka even tak masak masak pun. asik kesana ke mari aje

Princess Maya said...

meriahnya syawal..tak cukup kaki ye nak melangkah ke setiap open house..^^

btw uncle, ni my new blog..hehee

en_me said...

selamat beraya abg zino tewww dr me dikejauhannns.. chewahh

UnGu VioLet said...

sambung open house next year plak.. InSya Allah...

Dee said...

sambung je smpi raya haji uncle..hehehe..

MOKCIK AZWA said...

Tak banyak berjalan tahun ni...dpt jemputan disini, weekend balik KT..bila di KT, tak larat nak ke mana2, dok di rumah menghabiskan masa dengan keluarga..

Mak Su said...

ada masa dan lebih bab rezeki, kita buat. ada masa, kita jadik tetamu. sy tahun ni tak banyak ler, lite-lite jer

zino said...

Linda
Duit raya ada ni tunggu datang collect je hehe

Zar
Tahun depan boleh buat kot hehe

Maya
Ada blog baru ya nanti uncle lawat

En me
Selamat beraya dimana jua berada

Unguvoilet
Inshaalah

zino said...

Dee
Banyak bajet tu hehe

Azwa
Bersama keluarga lebih baik

Maksu
Little2 pun ok hehe

mamawana said...

Salam

Esok Ahad.... 10hb Oktober ada lagi rumah terbuka...yahoooo...

zino said...

mama
penutup la tu kot hehe