Saturday, November 6, 2010

ke mana pergi nya ??

sejak dua menjak ni rasa tak bersemangat nak buat apa kerja pun.. walau pun semua tugasan di seesaikan tapi rasa macam tawar je.. tak rasa manis langsung.. tak rasa puas pun macam biasa.. sekadar buat sebab perlu buat.. kenapa ya? mengapa jadi macam ni? macam mana nak mengambalikan keceriaan bekerja , kebiasaan nya zino tak pernah rasa keluh kesah pasal kerja, selalu nya rasa seronok dan bersemangat.. biasa bekerja sampai ke malam, hujung minggu tak jadi hal...

tapi tetiba semangat tu hilang tiba tiba... nak kena cuti panjang ke? perlu berubah angin ke? entah.. any idea.. ??

11 comments:

kak Erna said...

kalau raso macam tu..mesti ado sebab..cubo cari punco..semangat kerja tak kan hilang tanpo sobab..
sementara tu..pi la bercuti..jalan2 sambil berfikir..insyaalllah..somangat tu akan datang balik nanti..

Angah said...

kalo angah la, mood kerja tak ada ni selalu di sebabkan down ngan pegawai, takpon boring ngan kerenah opismate..kadang2 kalo kerja tu kita dah pandai buat - dah dihujung jari ia jadi boring jugak, so kena cari sesuatu yg baru..dalam kerja2 yg kita nak buat..baru la ada semangat

♥ manje ♥ said...

salam zino

kena cuti le tu... rehatkan diri dan kembalikan semangat yang hilang tu...
sindrom hujung tahun kot hehe

MOKCIK AZWA said...

Dah sampai tahap tepu...kena renggangkan diri dengan opis barang seminggu baru kembali rindu dan semangat berkerja...

noorlara said...

Zino,
ni kire kes berat juga tapi biasale kehidupan macam laut ade pasang surut. Elok jugak bercuti gi jauh dari pejabat dan rumah atau paling tidak awak cuba tanam pokok apa-apa dok dalam pasu besar kalau yg berbuah lagi baik sebab bila dia tumbuh tunas atau berbuah awak akan rasa amat seronok tak terhingga, cubalah!

Aida Ali said...

Frust PAS kalah ke?

Zareda Norman said...

masa untuk bercuti tu...

"MULAN" said...

take a break abah..

zino said...

erna
memang dah kena cuti nanti ni..

angah
kena berubah angin kot hehe

manje
agaknya hehe

azwa
nampak gaya nya..

noorlara
cadangan yg baik.. nanti nak cuba hehe

aida
tak terlibat dalam politik hehe

zar
betul tu..

mulan
tq..

DLSJ Sahrul (nbk466) said...

Mmg kena cuti...recharge bro Zino..

zino said...

shahrul
sedang di pertimbangkan..