Wednesday, March 2, 2011

bos is always right....

bila kita bekerja ada dua je peraturan yg perlu kita ingat.....

rule no. 1 bos is always right.....
rule no. 2 if you have any problem refer to rule no.1

so kenalah bersedia..
terima tu sebagai peraturan tetap..
tak perlu memberontak..
tak perlu bersungut..
jauh sekali frust..
kalau tak suka
angkat kaki
sendiri jadi bos..
hehe

bila sembang2 ada yg kata..
nak pencen awal la..
nak option la..
penat la..
banyak sangat kerja
banyak sangat masaalah..
tension
bosan

yg dia tau deliver
jangan ada komplain
jangan leka
kena peka
marah
herdik
perli
kutuk


tapi ada juga yg kata..
bertahan
sabar
reda
terima je
.
.
.
.
.
dan
ala beberapa bulan je lagi.... hehe




33 comments:

Pak Ngah: said...

:: betul tu...benar tu...

Mak Su said...

klu bbrp bulan jer lg, tunggulah... lenler mcm saya kat opis lama tu..... kalau nak suruh sabar, ada lagi belas-belas tahun utk sabar, menjelang saya pencen, tak saya suicide, bos-bos-bos-bos yg suicide, hehehe

DrSam said...

bunyi irama dan lagu yang sama tu zino. di mana-mana pun sama. you like you stay...you don't like you go...

Angah said...

sungguh benar katamu wahai encik zino....bos tetap bos...

pB said...

Salam Bro


sihat???


Lama tak tinggak komen

atty's said...

benar belaka..bos is always right..suka tak suka..dia tetap bos.

MOKCIK AZWA said...

no matter how wrong the boss is, the boss is always right hehehe..

alhamdulillah setakat ini di opis mokcik, bos takde nak buat keputusan melulu. biasanya dia akan terima cadangan yang dikemukakan..paling tidak pun dia terima dengan sedikit pindaan...

Mama AA's said...

mmm bos kaki buli mmg ler die je betul bah... huhuhu
nyampah ek? ke abah bos yg dmaksudkan tu hehehehe

MULAN said...

the boss is always right tu kat opis je.. hehee...

Neeza Shahril said...

sabar aje la.. boss tu tension kot sebab dah tinggal beberapa bulan je lagi hehee..

Neeza Shahril said...

sabar aje la.. boss tu tension kot sebab dah tinggal beberapa bulan je lagi hehee..

Neeza Shahril said...
This comment has been removed by the author.
NARDtheNERD said...

dah nak tamat perkhidmatan ek?
:))

ckLah said...

...kira hari pencen ya!

aNIe said...

Tulah yang syok jadi boss....

zino said...

pakngah..
tq

zino said...

Mak su
nasib baik maksu bertindak cepat hehe

zino said...

Dr sam..
tepat sekali.. kita tak boleh nak mengonggak arus

zino said...

angah
boleh di guna pakai di mana saja hehe

zino said...

pB
baik ada nya.. baby sihat?

zino said...

mama AA
abah punya bos punya bos hehe

zino said...

atty
tepat.. hehe

zino said...

azwa
bos yg nak kena tanggung dan jawab hehe

zino said...

mulan
kuasa dia kat sana hehe

zino said...

neeza
sejak dia masuk macam tu hehe

zino said...

NARD
dengar2 nya macam tu la hehe

zino said...

cklah
utk dia hehe

zino said...

anie
BOSS = Buat Orang Susah Saja hehe

cikgu_math said...

'yes, boss' depan boss, belakang boss cerita lain...
boleh???

zino said...

cikgu math..
macam biasa dengar je tu hehe

Kengkawan said...

hahahahah

Zareda Norman said...

bos is always right when they are right.. kalau salah kena teguq teguq juga.. sbb boss pun manusia biasa

zino said...

zar..
yg penting dia tetap bos bila waktu salah bila waktu betul hehe