Sunday, March 13, 2011

merong mahawangsa


ini bukan iklan mahawangsa ke apa... hehe
tapi lakonan adik penghibur lara hehe..
arahan abah yg saja suka suka..
sementara menunggu masa dan tika..
mahawangsa cerita yg di kata super..
ramai menuntun semua kata hebat belaka..
tu yg tak sabar nak menuntun sama..

olahan cerita dan teknik gambar sangat teruja..
macam cerita perang yg mat salleh reka..
kira tahap cerita melayu yg paling berjaya..
belanja pun besar kata nya berjuta juta..
semuga di terima rakyat sejata...
pulang modal atau keuntungan berganda..
baru berbaloi penerbit dan pengarah cerita..

tapi biasa lah masih ada cacat dan cela..
belum lagi sempurna kalau di lihat keseluruhan nya..
macam tak lojik puteri raja bertutur tiga bahasa..
jalan cerita macam tak lengkap juga..
perjalanan beribu batu sampai sekejap saja..
entah bila mahawangsa kawin dengan si embuk nya
di akhir cerita di kata keturunan sampai ke melaka..
muzaffar shah raja di beri nama..
kebal patutnya tak telut dek senjata
bukan nya tembus tapi tak rasa apa hehe...

sebagai hiburan.. film ni ok la juga..
melayu cina org putih pun ada
cakap pun ada pelbagai bahasa..
kalau blum tengok di syor book segera





18 comments:

Mr PenyuBiru said...

haih..macam-macam bila dah boring ek..seb baik anak sporting.hehe

yup. HMM memang ada kelemahan tetapi kelemahan tu berjaya ditutup dgn aksi yg mantap.

p/s : dgr citer diorang dah pulang modal rm8 juta sblm tayangan lagi.so,skang ni diorang kutip untung je la.

zino said...

penyu..
adik tu ok je bila di ajak ber aksi hehe.. utk cerita melayu.. cerita tu dah sangat ok..

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..atok g tengok merong mahawangsa tak mo belanja saya.....huhuhu

zino said...

wawa..
la kenapa tak cakap awal2 hehe

kak Erna said...

dah berkurun lamo e tak tengok wayang..nanti nak boli astro fist yo..baru boleh tengok..

Mama AA's said...

wa... mcm bace pantun lak hehehehe
okla pat p nengok wayang
sya lame x p sejak xde bibik hehehehe

Angah said...

zino, berapa bintang nak bagi kat Yusri...?

fieyda said...

pergh sampai empunya blog pun berbahasa semata....ulasan kiranya buat teruja dihati acuk ni weh...

takper takper astro 1st kan ada... hehehheeh

MOKCIK AZWA said...

hehhe mujur adik tu sporting jer hahaha

wah macam best jer review HMM ni... bleh tumpang astro first nak tengok hehehe

Dee said...

eh2..mcm review sy je uncle..tp uncle punya lagi best..mcm pantun berirama..

zino said...

erna
tak lamo lae ado la dalam astro tu hehe

zino said...

mamaAA
tunggu kat astro je hehe

zino said...

angah
arahan boleh la 4 bintang..

zino said...

fieyda
kena lah sabar tunggu hehe

zino said...

azwa..
semua tunggu astro je ni hehe

zino said...

Dee
makna nya penilaian kita tu sekata.. hehe

Zareda Norman said...

tak sabar nak menonton ni...

zino said...

zar..
berbaloi juga..di tayang lebih 70 negara.. kayo KRU.. hehe