Sunday, July 17, 2011

bunga bunga bunga.....













Selamat Datang ke FLORIA Putrajaya – pertunjukan bunga dan taman yang terulung di Malaysia. FLORIA sekali lagi akan diadakan di Pesisiran Tasik, Presint 2, Putrajaya dan akan berlangsung dari 9hb-17hb Julai 2011.

Susulan daripada kejayaan FLORIA pada tahun 2007, 2009 dan dengan lebih daripada 600 000 pengunjung dari seluruh dunia pada tahun 2010, FLORIA kini kembali dengan menjanjikan pertunjukan yang istimewa penuh berwarna-warni. Festival ini akan mempertontonkan antara yang terulung dari dalam dan luar negara khususnya dari industri hortikultur, produk-produk komersial landskap, pertunjukan taman pereka dan pertunjukan bunga-bungaan. Kesemuanya dipersembahkan dalam suasana taman.

Bertemakan “Ros Untuk Selamanya”, FLORIA 2011 akan mempertontonkan koleksi terbesar ros yang pernah dipamerkan di Malaysia dalam suasana taman.

dah habis pun... tengok je lah gambar2 ni dan gambar2 lain yg orang lain tangkap hehe..

30 comments:

lupekanje said...

wahhh...acik tk sempat pegi siang...2x pegi malam je. Jadi tk dpt amek gambar bunga lelawa..huhu..

Acik Erna said...

lari tajuk la..orkid yo yang banyak ni..he he..cantik pulak okid ni ambik gambar dokek camtu..

Kengkawan said...

entah bilo nak g..

MULAN said...

bermalam di area putrajaya tapi tak de masa nak ke situ... macam lipas kudung busy nya kami..

zino said...

acik..
siang baru nampak bunga tu real...

zino said...

Erna
ghamai orang boli okid hehe

zino said...

Andak..
dah habis pun hehe tahun depan pulak la...

zino said...

MULAN
nampak gaya kena tangguh tahun depan pulak la..

arsaili said...

salam..bunge err bukan orkid la... ehehe apa khabar pak Zino....

zino said...

arsaili
kabar baik... lama menghilang..?

MOKCIK AZWA said...

Sebelum Floria, cik abe dah sibuk menyiapkan penyertaan sekolahnya, sampai ke malam..mokcik tukang jaga anak2. Semasa Floria, lalu di sekitarnya jer..tak larat nak menempuh jem hehehe.. malam2 boleh mendengar dan melihat pertunjukan bunga api setiap malam sehingga semalam.

Petang semalam, cik abe gi jugak dgn anak2 mengambil gambar2..mokcik tak larat nak join dek penangan selsema huhuhu..

anyway..memang cantik gambar2 nie..yang lucu naper adik tu bergambar macam takut2 diapit oleh mem2 hehehe...

azi said...

Salam Zino..
Cantiknya bunga...saya suka bunga..tapi pokok berbunga tak ada pun kat rumah...:)...

Dee said...

dah tamat pun kan..dan dee tidak sempat pergi tahun ni..

Masy said...

x merasa nk pegi tgk huhuhuhuh

a n a s t a s y e a said...

dapat pergi siang je .. =)

www.anastasyea.com

Angah said...

cantik-cantik gambar yang di ambil...ada seni ni..

Yati said...

Gambar kak Erna pun ada ya kat atas tu. :)
Cantik dan best, dapat tengok bunga. Pun tak pernah sekali pun pergi. Tengok bunga kat cameron je lebih dekat. :)

kawaii_desu said...

Abah, kita pegi semalam, but agak lambat, x sempat nak tengok bunga2 kt dalam tu

Mama AA's said...

ala... terlepas suda...

bru tanam 5 pokok orkid semalam :)

zino said...

azwa..
adik tu macam2 ragam.. sejuk kata nya...

zino said...

azi
bunga2 tu memang cantik... pandai dia orang susan atur...

zino said...

Dee
tunggu tahun depan pulak la hehe

zino said...

Masy
tengok gambar je la hehe

zino said...

anas
zino pegi pun siang je katanya malam jem.. malas nak kluar

zino said...

angah
sikit2 je....

zino said...

Yati..
kat cameron lagi real... sapina tu mengekor je hehe

zino said...

kawai..
kenapa dia org dah kemas ke?

zino said...

mama..
tunggu la pokok tu keluarkan bunga hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

wah..dah pandai buat teknik bokeh la pakcik.huhu

zino said...

wawa
kebetulan je kot hehe