Thursday, July 21, 2011

tak tengok bola ke??


semasa dalam kereta bersama sorang kawan petang tadi dia kata nak pegi tengok bola... nak kena balik awal, takut nanti stadium penuh sesak... tak tau la nak kata sesak ke tak.. tadi masa ke shah alam zino tengok kereta berderet park kat hiway kesas tu kedua2 hala sikit punya panjang... parking stadium dah penuh ke.. ? atau saja dia org parking kat luar supaya nanti boleh balik awal.. entah la.. kalau zino memang tak sanggup la nak datang ke tempat yg sesak macam tu.. kereta tu parking dari stadium sampai ke tol.. jauh tu hehe..

so kawan zino tanya bos tak nak pegi tengok ke?? so saya pun cerita bila last zino masuk stadium.... ingat lagi masa tu Pasukan malaysia lawan Korea dalam pesta bola merdeka.... hehe..dah lama kan... masa tu zino masih belajar di Jalam Semarak tu.... kawan ber iya iya mengajak teman dia ke stadium... dia tau zino tak berapa minat pun tapi dia sanggup support asal teman dia masuk stadium hehe.. kalau tak salah zino naik motor dia la... sampai stadium merdeka masa tu... hiruk pikok dengan jeritan manusia...

lama tu!!!!!... memang dah lama pun zaman retro lagi tu hehe... suka je tapi tak ada le minat melampau pasal bola ni... kat rumah tu alang dengan angah je yg minat... yg lain tengok gitu gitu je lah.. tak ada lah sanggup berjaga malam semata2 nak tengok bola... kalau ada kelapangan dan kebetulan tak ada cerita lain tengok je lah...tapi jangan la tanya siapa pemain pasukan itu ini... fail la jawab nya.. hehe..

malam sabtu ni kena pakai retro dalam satu majlis di Taman.... hehe..

8 comments:

pB said...

tak pernah masuk stadium tengok perlawanan bola

MulutPayau said...

Anak2 mmng minat bola...snggup berjaga malam smta2 krana bola...tapi tgk di Stadium Astro jer..hehehehe...

Angah said...

tgk depan tv lagi seronok....boleh tampor dinding..

MOKCIK AZWA said...

Bola kurang sikit ..zaman dulu2 minat gak tapi sekadar tengok tv jer..James Wong, Hassan Sani, Matlan Marjan hehehe

La ni lebih minat tengok badminton..tengok kat tv jer..

sayangsayangibu said...

sya suka tengok bola dlm stadium
semangat bola tu lain sikit
suspen pun lebih

tp bujang2 dulu ialah, dah beranak pinak nih
layan dlm tv je lah

Acik Erna said...

dah pakai retro tu.jangan lupo ambik gmbar dan lotak kek sini dan fb..share la camano rupo e..tapi se dah boleh bayangkan kan..sobab zaman tu se dah tengok..he he..

azieazah said...

Kita sama. Kak Azie tak ingat bila kali akhir masuk stadium tengok bola. Itu la sekali. Jangan tidak, orang kata. Nak rasa feeling dia memang lain. Beza dengan sorak depan tv.


Apalah Maknanya..

mamawana said...

Assalam,

Saya jarang tengok bola kat TV. Tak minat. Tapi bila tengok mulut pok pet pok pet... sampai anak suruh diam...heeeee... terover geram kalau depa main tak lancar, sekadar mempertahan dol sendiri atau mrk tidak pandai menyerang. Mula geram. And anak mesti komen mamanya.. Cuba mama yg main!.. hehehehe...