Saturday, July 3, 2010

bila abah tengok bola...

sejak bermula piala dunia.. ini lah kali pertama.. zino nak duduk depan TV tu menunggu game start.. kalau tak tengok gitu2 je masa game bermula.. tengok sekejap lepas tu bangun.. tambah bila game tu tak ada sesiapa score gol.. nak analisa game tu bagus ke tak mana lah tau.. pemain pun bukan nya kenal pun hehe..

tapi tadi awal awal dah bagi tau dengan se isi rumah abah nak tengok bola.. jangan kacau.. masa tu lah fizah ajak ke kedai nak beli barang.. mem pulak masa tu la nak ajak makan.. no no no.. tadi dah cakap awal awal nak tengok bola.. hehe.. so kakak pun merajuk.. terus dia ajak kawan dia pegi kedai nak beli barang yg tak cukup2 tu... bukan nya zino minat mana mana team pun.. brazil pun bukan belanda pun tidak.. hehe..

tapi dari cakap cakap yg zino dengar mereka yg menyokong mana mana team ni terlampau fanatik.. dan cakap pulak tak beralas langsung.. peminat brazil dengan sombong bercakap brazil gerenti masuk final.. mesti boleh kalahkan belanda.. siap letak score ramalan.. hehe.. dan bila brazil kalah.. zino sangat puas hati.. bukan dengki dengan peminat brazil, bukan juga kerana minat belanda.. tapi nak menyedarkan peminat fanatik ni.. berhati hati bila buat kenyataan .. dan bila nak cakap tu biar le beralas sikit.. tak ada siapa yg lebih berkuasa.. tidak ada team yg tidak boleh di kalahkan.. tidak ada team yg boleh gerenti dia boleh masuk final..

tetiba pulak jadi pengulas sukan hehe....

8 comments:

Yunus Badawi said...

Betul kata zino tu. Takde team yg berkuasa. Apa2 mungkin dlm perlawanan bolasepak.

Nasib baik saya sokong belanda hahaha

zino said...

Yb..
macam kebetulan la pulak kan hehe

Ajzie said...

Holland als erstes im Halbfinale.. hurahhh!!

kak Erna said...

ado ko patut..sesajo nak tengok bola..sebab dongar cakap orang yang fanatik..he he..kalau ado peminat fanatik yang baco..haaa..tungguuuuu

Pok Li said...

tak sokong mana-mana team

Zareda Norman said...

pengyulas sukan ala ala penceramah agama.. hehhe jangan marah brazil dah kalah..

Mimie.Candy Cane said...

saya pun berpuas hati tengok brrazil tersingkir.hilang segala kemegahan...

Zareda Norman said...

malam tadi argentina pulak kena belasah..