Monday, July 26, 2010

kaedahnya...

bila parking di gedung gedung besar seperti KLCC, Time Square, dan sebagainya.. zino selalu tercari cari dan kadang2 terlupa kat mana letak kereta.. hehe.. ada satu masa tu masa di the Curve.. mengelilau mencari kereta.. apa tak nya park di tempat lain cari di tempat lain.. bila turun ke kawasan parking nampak macam sama je .. tapi tak jumpa kereta..

penat bertanya mat bangla yg jadi jaga di bawah tu.. hehe dah le cakap kita dia tak paham hehe.. tapi utk mengelak kelupaan lagi setiap kali lepas park zino tangkap gambar no kat tiang tu.. bila naik ke atas nanti ambik pulak gambar tangga naik tu .. nanti jangan pulak turun ket tempat lain hehe.. so masaalah selesai.. ..

apa pulak yg anda lakukan? .. hehe

18 comments:

kak Erna said...

tak yah ambik gambar..anak tukang ingat...kok tak pon..samo lah...

zino said...

bilo dah leko tu lupo hehe

kayteeze said...

haha.... bagus idea tu.

Sebab bila duit dalam dompet dah tipis, daya ingatan pun jadi lemah, hihi...

Aida Ali said...

Orang perempuan lagilah payah. Dah catat no tiang pun, lupa juga kalau tak kena gaya.

zino said...

kayteeze..
sangat setuju.. hehe

aida Ali
turun basement salah tangga cukup la haru cari kereta tak jumpa hehe

Rahsia Biasiswa said...

salam, just nak berkongsi maklumat. Saya ada keluarkan ebook tentang rahsia lebih 40 biasiswa di Malaysia. Amat berguna untuk pelajar, walaupun dah dapat ptptn, tetapi lebih baik apply biasiswa kerana ptptn perlu bayar balik, banyak pulak tu. Kalau ada saudara-mara yang ingin sambung belajar, tapi takde duit, amat sesuai baca buku ini. Kita biasanya hanya menunggu biasiswa mara atau jpa, tapi sebenarnya terdapat lebih 40 lagi biasiswa yang tidak diketahui. Beritahu kawan-kawan yang lain ye. Lawati blog rahsiabiasiswa.blogspot.com

Zareda Norman said...

zar pernah tak jumpa kereta masa parking kat lcct. dah malam tu sengsorang rasa nak nangis.. kawan yang zar hantar dah masuk boarding pun huru hara nak kuar balik sbb risau zar tak jumpa kereta. bygkan dekat sejam mencari sampai kena guna guard lcct bagi no kereta so dia pusing carik, zar dah tak larat dah. at last jumpa gak.. fuhhh.. pengalaman mengajar betul

Angah said...

heheheh aye pon ponoh tak cumpa si kancil tu kat the summit. padahal dah hafal jejak-jejak, tiang segala bagai tapi idok jumpa jugakk, rope-rope nya salah level

tentangseseorang said...

saya sentiasa mark tiang mana. dan masa naik tu kedai apa dekat situ. ehehe

Masy said...

klu tlupa nk snap pic tiang, biasenye ingtkan balik kat mana kita kuar - kedai ape yg kita mula2 nampak masa masuk dlm mall..

klu x, melilau laaa mcm giler hehehehe

Dee said...

sy rasa ramai yg amik gambar tiang..takut lupa..tp so far..dee ingat..skali je penah terlupa..salah level..hehehe..

Mak Su said...

se menjauhkan diri dari mall, hehehe

noorlara said...

samele tu, sebelum ni banyak kali gaks tercari cari kete macam nak pengsan

MOKCIK AZWA said...

ooo mokcik paling fobia kalau terlupa katne park keta...takut kisah lama berulang kembali huhuhuu

zino said...

zar..
memang panik bila tak jumpa kat mana kereta hehe

angah..
samo la den hehe

ady
langkah bijak hehe

masy
nangis tak? hehe

Dee
pernah alami dulu no dah betul kereta tak ada hehe

mak su
selamat hehe

noorlara
kena ambik langkah pencegahan hehe

azwa
pengalaman ngeri tu hehe

aNIe said...

Anie selalunya ingat je...tapi anak mesti nak amik gambar...tapi kalau si kecik ade dia yang selalu ingat...

zino said...

anie
memula ingat tapi bila nak balik dah lupo hehe

en_me said...

pernah berlaku kat klcc dulu2.. smpi naik motor budak jaga pusing keliling picit2 alarm bagai.. ahaha