Friday, July 16, 2010

demam yg tak kebah...

Badan rasa lain macam sejak petang isnin tu...masa ke Hospital Serdang tu badan dah rasa seram sejuk..tapi bertahan sehingga urusan along selesai.. kalau tak tak ada siapa nak jaga Arifah.. masa along berurusan dengan pihak Hospital.. nasib baik Arifah pun manja dengan Atok dia.. hehe.. sebaik selesai urusan.. kami terus balik utk menjemput adik dan segera ke Klinik berhampiran, rupanya adik pun demam.. esoknya zino dan adik MC..

Oleh kerana dah janji nak submit satu report, mc pun kena juga ke pejabat dan adik kena la ikut abah kerja.. setelah semua urusan beres, baru la kami balik ..demam nya masih bertahan macam tu juga.. bila makan ubat dia baik la beberapa jam lepas tu panas balik.. sengal2 satu badan.. bila datang kerja hari Rabu, demam masih sama, adik dah ok dan boleh ke sekolah, terus saya ke klinik majikan pulak.. ubat lagi dan MC lagi.. tengah hari kena datang kerana Majlis anugerah cemerlang utk Fizah.. dia ntak dapat datang zino je lah yg mengambil nya..

Hari kamis ke pejabat lagi.. pagi agak tenang tak ke mana so boleh le relak.. petang kena ke Putrajaya, demam masih sama, bertahan lagi.. pagi tadi decide nak buat blood test, dah masuk 4 hari seram sejuk.. result ok tak ada tanda2 penyakit lain, Doktor kata virus biasa, tambah ubat tambah MC..

Minta maaf bos , saya tak dapat nak concrete kerja dalam keadaan macam ni, beri saya rehat secukup nya dengan ubat2 yg di bekalkan inshaAllah minggu depan keadaan akan lebih baik..

13 comments:

sI tEDI said...

Jaga kesihatan en zino.
rehat secukupnya
!

Zareda Norman said...

zino
rehat rehat aje.. jangan paksa diri bekerja dalam keadaan tak sihat..

Dee said...

take care ye uncle..rehat2 ye..lgpun dh berumur ni mmg serba serbi x larat..

idahani said...

jaga diri bebaik tau abah, jgn lupa makan ubat..

Ajzie said...

Take care.. Bro... jgn lupa makan ubat

"MULAN" said...

get well soon.. betol jgk kata doctor2 kat blog ni, minum air banyak. saya paksa anak2 minum 5 liter sorang sehari, alhamdulillah cepat baik. sampai anak yg pompuan terkencing masa kelas taekwando..

ciK LyndaWawa igUana said...

semoga cepat sembuh encik zino.......=)

kak Erna said...

copek la baik..makan ubek dan rehat..susah mem kalau big bos domam tak baik2 nanti..

noorlara said...

semoga cepat sembuh ye, rajin makan ubat, diet seimbang, tidur & rehat yg cukup serta ibadat untuk berdoa kepadaNYA. Kata org penyakit itu menghapuskan dosa-dosa kecil..

KAMATO said...

BAWAK BEREHAT, MOGA CEPAT SEMBOH

zino said...

si TEDi
thanks u..

zar..
betul tu.. tapi tu ada kerja yg dia org tunggu kita..

Dee
terima kasih ..

idahani..
terima kasih banyak..

Ajzie
inshaAllah.. tq

mulan
memang ramai Dr dalam blog kita ni hehe

wawa
terima kasih..

erna..
soba yo lah..

noorlara
terima kasih banyak..

kamato
terima kasih..

Catwoman said...

Semoga cepat sembuh ye !!!
Dan jaga makan minum....

:)

zino said...

cat womwn
tq..