Saturday, July 17, 2010

pesta Jepun.. tapi bukan di Jepun..

ais kacang pun ada

kiri kanan kereta park..

sebahagian orang ramai menyerbu gerai jualan..

dari sudut yang lain..

kami pun terpaksa menapak jauh..

bila sebut jepun mesti ada kipas hehe

yg nk gadis jepun original kot hehe

yg fizah nak cuba..

gadis jepun ke ni? hehe

gadis2 ni memang sporting.. mau je dia orang bergambar..
nasib baik dengan mem hehe

Kebetulan tadi selepas majlis kenduri kawin di shah alam, dan reunion engan geng lama, saya mesej kat Hafizah, abah ada di shah alam.. terus dia call nak balik hehe.. so kami pun terus ke tempat dia.. lepas dia kata ada pesta jepun di seksyen 21.. ingatkan pesta apa jual2an ke .. pamiran ke.. layan je lah..

dari jalan besar tu lagi dah ramai yg menunggu menunjuk arah kemana patut park kereta.. kebanyakkan tempat penuh dengn kereta, kami di suruh jalan terus, makn jauh makin jauh.. pesta apa ni? kenapa ramai sangat orang, tak ada pun di war warkan macam jom heboh tu.. tapi rasanya beratus ratus biji kereta yg parking tadi.. memula rasa macam dah nak kensel je.. tapi akhirnya dapat juga parking nun jauh di hujung sana..

kemudian kerja menapak balik ke tapak pesta.. zino yg baru nak kebah demam ni berpeluh juga di buat nya.. adik steady je jalan.. di kiri kanan penuh kereta.. pesta di buat di atas satu kawasan lapang.. di atas padang.. penuh dengan gerai jualan masakan jepun.. apa lagi fizah ingin nak mencuba beberapa makanan yg dia tau.. zino memang tak tak tau apa benda yg di jual.. ramai juga yg berkimono.. sempat juga la bergambar dengan gadis kimono.. oops bukan zino tapi mem hehe.. orang jepun ke malaysia tu? hehe..

majlis bermula jam 7.00 petang.. oo tak mungkin kami nak tunggu.. selepas puas mencuba beberapa makanan jepun termasuk shushi.. kami pun beredar utk ke rumah ipar di Bukit Kayangan.. semasa kami balik.. makin ramai yang datang.. tempat parking pun semakin jauh.. anda pernah dengar tarian BON ODORI ? sambutan di adakan setiap tahun di seluruh jepun.. dan juga di merata tempat termasuk di malaysia.. rupa2nya di war warkan di internet.. hehe

13 comments:

Zareda Norman said...

dah sampai pesta jepun, bila pulak nak sampai ke tanah jepun.. :)

kak Erna said...

dah raso ko sushi tu..apo ko bondo e..apo raso e..tak berani la nak cubo..
lopeh la hajat kakak yo..nak makan makanan jepun..

zino said...

zar
dah ponah sampai dulu... tapi duluuuu.. dah lama hehe

erna..
macam2 yg nak di gaso hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

wah....sushi...nak2...

zino said...

wawa..
kena lah ke restoren jepun.. hehe

eliana_adnand said...

wah..mcm best je..
smpai bile pesta ni uncle?

zino said...

eliana
sehari je kot..

aNIe said...

Ooh...ada pesta jepun ye...siap ada gadis jepun pulak...betul2 dari jepun ke tu...?

zino said...

anie
ada yg tulin ada yg celup hehe

"MULAN" said...

tau jugak pasal bon ondori tapi jauhnya nak pi.. mesti seronok semua..!!! kat penang pon ada rasanya..

Mak Su said...

dorang tu memang cun melecun ek... apa rahsia depa?

Nadira Nasarauddin said...

wah!! bestnyer.. nh annual event ker? saye penah belajar bahasa jepun. so, if dapat join event cam ni boleh la praktis. hehe. :)

en_me said...

meriahnyerr uoolsss.. uhuhu