Monday, September 17, 2012

cerita ceriti hujung minggu...

Assalamualaikum semua....

Bagaimana hujung minggu anda mesti lah meriah kan .. maklum la cuti panjang.. cuti zino pun meriah la juga.. kisah hari sabtu dah tau kan kalau belum baca pegi baca cepat... so tak payah ulang la.. zino nak terus cerita kisah ahad dan isnin je lah..


Ahad tu along buat openhouse... firstime pulak tu sejak dia pindah ke rumah baru tu .. ok lah boleh la ganti abah dengan mak buat openhouse .. lain kali boleh abah tumpang ajak kawan abah sekali ya long? hehe meriah la juga dengan kawan kawan Along dengan Kak Long datang silih berganti.. mak dan Ayah Kaklong dari JB pun ada besan zino la tu.. turun sama membantu menyediakan apa yg patut utk tetamu yang datang.. ada lontong ada soto ada satay... cerita pasal satay ni .. along beli yg dah siap cucuk tapi bakar sendiri.. so alang datang bantu tolong bakar... laris la juga hehe

selesai kat rumah along pegi pulak ke Kajang.. Taman Cempaka kalau tak silap... tak pernah ke sana guna je lah GPS ikut je kemana dia tunjuk... memula tu ok je lah... tetiba sampai satu tompek tu GPS terputus alah sudah... agaknya terencat sebab talian tak bagus ke atau kami dah keluar dari laluan yg di arahkan .. meraban sekejap... sementara menunggu GPS elok balik hehe... tapi akhir nya sampai juga la ke rumah kawan tu...

yg bes nya bila sampai rumah baru perasan zino tersauk sandal dia bila dah konyang dah tak nampak nak pandang bawah tu yg main sauk je.. hehe esok dah janji bawa opis utk tukar semula suka sama suka hehe


memang sah gambar yg dia hantar ni

hari isnin pulak ada dua jemputan juga.. memula tadi pegi kenduri kawin di keramat Mall, kena lah pegi awal takut terlewat pulak ke majlis ke dua... masa zino datang tu orang belum ramai lagi .. baru jam 12.10 kalau tak silap zino la... selesai je menjamu selera minta izin tuan rumah nak beredar dulu....

apa lagi pecut la ikut lekas , jemputan tu bukan nya di KL tapi di Kuala Klawang sana tu.. tak la jauh sangat tapi sejam juga lah rasa nya perjalanan nak kesana.. nasib baik ada LEKAS mudah sikit perjalanan tu..bila sampai sana zino tengok ramai geng geng mem je , rupa nya dia orang pakat buat gethering .. saja je tak di sebut masa jemput tu.. Sapina hanya tulis , menyampaikan posan tuan rumah ajak makan tongah hari kek ghumah dia.. hehe pandai ya.. nasib baik den nak datang kalau tak kan dah melopeh hehe

rakan sekolah mem ni ramai yg zino kenal.. ada tu sedara zino juga ada tu jiran sekampong pun ada juga kono mengono nya.. dan ada juga yg memang tak kenal pun dia orang pun tak kenal zino hehe tapi suasana sangat meriah maklum la kawan lama berjumpa semulo.. zino ni tumpang suko yo lah..


gambar sebahagian je rakan sekelas mem zino tak boleh la nak menyelit situ hehe biar le dia orang je yg tangkap gambar.. itu pun tak penuh ramai yg dah balik awal.. itu la kalau di beritau awal2 ada reunion boleh zino bawa kamera dan tangkap gambar banyak2 ni guna HP je lah hehe..

ok la cukup sampai di sini dulu kita sambung lagi di lain masa dan kesempatan.. bye..


13 comments:

Acik Erna said...

sajo tak nak bagi tau awl2 nanti tak suspen he he

zino said...

Erna
nasib baik den dapek datang hehe

Kengkawan said...

sebijik dot plak tu sandalnya... hehe

azieazah said...

Wahhh ini pakatan sedaro yang sangat berjayo!

tepukkkk!

Neeza Shahril said...

Amboiiii Abah.. nak tumpang open house Along ya. Tapi kan, idea yang menarik tu kan. Boleh share budget. Tak yah penat2 masak hehee..

atty's said...

boleh lah taun depan tumpang alongnya openhouse..mesti lagi meriah

zino said...

andak
ia ke serasi la tu hehe

zino said...

aziezah
tq hehe

zino said...

neeza
kami jarang buat boleh la tumpang along ke angah ke lain kali hehe

zino said...

neeza
lain kali bagi bajet dengan along dan abah baru boleh buat jemputan hehe

zino said...

atty
tak menang tangan nanti melayan tetamu... hehe

m.u.l.a.n said...

meriah..!!!

zino said...

Mulan
alhamdulilah....