Saturday, September 29, 2012

post pelbagai barang..

Assalamualaikum..

Akhirnya sekotak penuh barangan yg di pesan kakak kami post kan tadi.. semuga barang2 tersebut sampai ke distinasi dengan selamat...

memula hari tu sesi memuktamatkan apa yg nak di hantar ke sana.. dengan segala neka yg di pesan kakak.. semakin hari semakin bertambah ... akhir nya semua yg di pesan telah kami cari .. 

Kemudian puas pulak mencari kotak yg sesuai utk mengisi segala neka yg di pesan tu..besar mana yg sesuai utk urusan pos pun zino tak pasti..  akhir nya dapat juga kotak yg boleh di isi dengan apa saja yg di minta tu.. tengok macam banyak je dan berat.. bila zino kata nak kurangkan sikit mem pulak tak bagi sebab semua tu kakak dah pesan.. ok lah sumbat je lah..

perkara ke tiga nak post macam mana , alang pegi tanya dengan post laju.. harga agak tinggi dan deliveri agak cepat.. 4 hari di jamin sampai.. kakak pula suggest guna syarikat lain yg biasa hantar barang kesana.. dengan bantuan GPS kami pun cari la kedai yg kakak sebut tu.. dia kata ada satu di sekitar lebuh Ampang dan berhampiran Dataran Merdeka tapi GPS kata ada satu di Jalan Ampang berhampiran AIA.. cari punya cari kami pun sampai ke distinasi.. GPS pun kata "you have reach your distination" cari punya cari tak nampak kedai pun.. sekali zino terpandang nun di seberang jalan dan seberang sungai kedai yg di cari.. oo kat sinun rupa nya.. 

CONCLUSION :
kami dah tau dah..
lain kali kalau kami nak hantar apa2 pesanan kepada kakak dah mudah.. kami hanya perlu bawa barang tu di sini, kotak di sini , pack di sini , post di sini kan mudah... itu next time la.. ini percubaan pertama.. tokei tu kata doa banyak2 supaya barangan yg di hantar sampai dengan selamat ke distinasi di Manipal India..syarikat ni pun memang selalu hantar barangan ke sana..  Insyaallah..

kos penghantaran 14 inggit satu kg... di janji sampai dalam tempuh 10 hari... 


15 comments:

Zareda Norman said...

hantar ke india je ke.. Tempat lain cam ne? Blhguna company yg sama tak?

Acik Erna said...

kakak mintak kicap gulo garam ko..he he..rompah tak yah kan banyak kek sanun..

zino said...

zar
rasa nya boleh syarikat penghantaran sure dia boleh hantar kemana saja..

zino said...

Erna
segala2nya kakak minta hehe

cHeRyNa PiReS said...

untung. sangat beruntung :)

zino said...

Cheryna
siapa yg beruntung tu hehe

Ogy Nordin said...

Salah satu barang mesti ada serunding dan meggi? hehheheh

MystoryPic said...

Dah rindu dah.. ngan masakan malaysia..... apa yg ada kat m'sia, tak der kat india??

m.u.l.a.n said...

yey.. boleh hantar banyak2... kakak mintak banyak2 tau..

Puteri Nurhayati said...

Wah.. jauhnya Encik Zino hantar barang.
Betul, sebab Yati biasa guna pos laju, memang agak mahal kalau barang berat dan besor.

zino said...

MP
tak tau la apa yg tak ada tapi mungkin dia tak teroka sepenuh nya lagi tempat tu..

zino said...

ogy
serunding ada megi dia tak nak..

zino said...

MULAN
selagi tak pos bertambah2 oder

zino said...

puteri
pos laju caj mahal sangat

amadshuqur said...

abah, mad hantar barang kat adik amad di Australia pakai DHL.. hantar hari ni esok tu dah sampai..Selamat & cepat tp harganya 1kg = RM275.. hahah