Wednesday, September 9, 2009

apa yg anda lihat??











24 comments:

xiiinam said...

Ikan di laut...
Asam di darat...
Dalam periuk...
Mungkin bercantum...



pssst: baca sambil menyanyi!

cikMilah said...

dalam hati, ada ruang untuk memberi kasihsayang pada makhluk lain di luar lingkungan tabie....

aint-super-woman said...

alahai, cutenya... :)

Neeza Shahril said...

sikecik (rimau tu baby lagi) mempunyai hati yang tulus...
takde sifat sombong, takde sifat tinggi diri..
boleh berkawan dengan siapa saja..
macam tu jugak lah manusia.. anak yang kecik tak tahu apa2.. terima semua dengan hati yang tulus..
tapi bila dah besar, mulalah terbit perasaan tinggi diri..
pilih memilih dan semua yang tak elok masuk dalam diri..

panjang lah pulak!!!! hehee..

yginsaf4 said...

nih pic sebelom monyet teww kena cakar kanns.. ehehe, salammm ramadhan abang zino tewww

Pak Ngah: said...

:: salam... kemesraan dan pertelingkahan/permusuhan boleh wujud dan diwujudkan... bergantung kepada kita, suasana dan persekitaran ketika itu... biasa le tuuu... hehehe...

INTAN said...

mesreeee gitewww

Kak Elle said...

antara dua sahabat tak kira bangsa dan negara:)

silversarina said...

Setuju dengan kak elle .

Zareda Norman said...

tiger albino ke tu?

ZARA 札拉 said...

kasih sayang~

hehehe~

Yunus Badawi said...

1Malaysia hehehe

zino said...

gelak zino baca macam2 tafsiran yg boleh keluar dari gambar tu kan hehe

PrinCeSS said...

munngkin ada cerita tersendiri disebalik gambar..
biasanya dlm kartun,bila telur ayam menetas, anak ayam akan panggil "mama" pada sapa saja yang ada depan mata..

maybe anak tiger tu lahir2 jek die ternampak monyet tu..tu yang die ingat monyet tu mak die..

ulasan 'kartun' saja..^^

noorlara said...

cinta tak kenal sape, kasih sayang datang tanpa dipaksa tanpa diundang

Dee said...

cute..binatang pun x memilih..pandai berkasih syg..manusia? huh..

RahimSabah said...

Anak rimau tu masih nyusu botol lai, leh lah buat main. Kono beritahu cipenzi tu, jng nak jadi hero, lai 6 bln kok cam tu yo, almtlah " Koluinalillah .... ". Org pun cam tu yo, kan blh pocayo bona doh , ia baik teko sodap , cubo tosopit, ckit yo , molontinglah deh , silap ari bln kwn kamcing pun kono ngap ...

Moralnya - Berhati Hati Di Jalan Raya. [ Jln raya kehidupan ]

Mak Su said...

wow! mesraaaa

zino said...

memang ada cerita di sebalik gambar2 tu.. keadaan bagitu tak mungkin akan berlaku dengan sengaja..

tetapi dari aksi yang di tunjukan menceri kita satu pengajaran.. kemesraan itu boleh ujud walaupun di antara dua makluk yg pada lazim nya bermusuhan di antara satu sama lain..

tapi malang nya makluk yg di manakan manusia amat suka utk bermusuh dan berdendam sesama manusia...

Aleeya said...

oo gitu maksudnyer ingt kan nak bitau enggang dan pipit leh besama he he....

Jard The Great said...

waaaaaaaaa.. mana nk carik kucing camtuh? ehehe.. nk gak.. bole bawa tido... =p =p

MOKCIK AZWA said...

Binatang boleh berkawan, manusia sajork suka memilih bulu...huhuh

RahimSabah said...

Klau borok tu totap yo borok, cantik cam no baiklah, diokan buleh fikir baik buruk e, nak pilih kankawan yg cam no.
Kito yg ada otak ni, jng jadi cam diolak ,konolah pilih kawn yg elok, jng jadi cam satu puak tu, dio kato klau bulh nak kawn ngan syaitan, kan cari maut tu ..

Luu fikirlah sendiri ..

Masy said...

berbaik2lah wpon tak sama spesis heheh