Thursday, September 17, 2009

kad raya istimewa.....

Menjelang syawal, kita akan menerima perbagai ucapan selamat hari raya dari rakan dan taulan, dari sedara mara jauh dan dekat, dari teman dan kawan.. berbagai cara dan kaedah di guna untuk menyampaikan ucapan, ada yg ber sms, mms , video clip , e-mail , FB dan sebagainya.. walaubagaimana pun kad traditional masih boleh bertahan di pasaran..
Kad raya traditional masih satu satu nya kad yg ada feel bila di kirim atau di terima.. terutama kalau kepada atau daripada sesaorang yg teristimewa.. betul tak? hehe.. dan bila bercerita pasal kad ni zino selalu teringat kepada satu kisah.... walaupun sekarang dah jadi sejarah..
setiap tahun setiap kali menjelang aidil fitri zino akan menerima satu kad yg akan sampai paling awal.. dan setiap tahun kad dari dia akan sampai dulu sebelum kad kad lain sampai.. perkara ini berlaku tahun demi tahun... tak pernah miss.. sejak dari zino sebelum kawin sehingga lah selepas kawin.. sehingga lah pada satu tahun tu zino tidak lagi menerima kad dari dia.. komunikasi antara kami hanya lah dengan kad raya itu saja.. tak ada surat, tak ada sms, lebih2 lagi tak ada call... kerana masing masing dengan hala tuju yg berbeza.. tahun berikut nya juga tak ada kad lagi... so ok lah..tidak akan ada kad lagi dari dia...
beberapa hari selepas raya zino mendapat berita mengejutkan.. dia telah pun kembali kerahmatullah.. kerana lukimea.. penyakit yang telah ditanggungnya entah berapa tahun.. dan di sembunyikan dari pengetahuan keluarga.. sungguh sedih , sungguh terharu.. sungguh bersimpati.. semuga Allah mencucri rahmat ke aras roh nya... al-fatihah....

17 comments:

cHeRyNa PiReS said...

hukhukhuk....melalak la sha di depan pc ini...sudahla bad mood...bertambah meruntun la jiwa raga...adoiii...

cHeRyNa PiReS said...

boleh tak lupa?

Al-Fatihah....

* sha wajib dikalungkan dengan selipar...emo je lebih sampai lupe nak bace fatihah...ehehe...apolah nak jd...

intan.dayana said...

sedey nye.smOga rOh nya d tmpatkan d kalangan Org yg beriman.aminnn.

selamat hari raya~

lupekanje said...

al fatihah buat beliau..

selamat hari raya aidil fitri buat zino dan kluarga....maaf zahir dan bathin..

Zareda Norman said...

AlFatihah...

selamat hari raya buat zino sekeluarga.. krim salam pada kak aisyah okes

INTAN said...

alamak...menyentap ati..
al-fatihah utk beliau...

selamat ari raya
maaf zahir batin utk abg zino sekorga

Noli said...

alfatihah..sngguh mnyntuh hati..cam lam drama la pacik..

ermm selamat ari raye..jgn lupe noli kalo wat umah terbuka ..hihi

ZARA 札拉 said...

aduhai~


sedihnya~

Yunus Badawi said...

Alfatihah utk aruah.

Selamat hari raya zino. Maaf zahir batin. Raya nanti jemputlah ke rumah. nanti saya sms alamat sy kat zino lepas kami balik ke kl semula

Sasha said...

Moga roh Allahyarham dicucuri rahmat... Tabahkan hati ye Zino...memang sedih bila kehilangan org yg pernah rapat ngan kita

Dee said...

sedihnya..Al-Fatihah utk arwah..

Mak Su said...

takziah

zue said...

allah lebih menyayanginya.
mmg terasa sedih bila org yg slalu mengirimkan kad raya kini telah tiada lagi.

sya said...

Al Fatihah buat yg telah pergi selamanya

Pok Li said...

Salam rayo. Buek lomang tak

atty's said...

alfatihah...

dua tiga kucing berlari,
berebutkan si ikan patin,
selamat hari raya aidilfiri,
maaf zahir dan batin.

atehlaila said...

Mati itu pasti bagi setiap yg bernyawa...Innalillah...