Friday, September 11, 2009

satu fakta...

Kakitangan kerajaan Switzerland diharamkan menggunakan Facebook
11/09/2009 2:48am


GENEVA 11 Sept. - Kerajaan Switzerland melarang kakitangannya daripada menggunakan laman Facebook selepas gagal menyuruh mereka untuk mengurangkan masa yang digunakan di dalam laman web tersebut.

“Pekerja yang memerlukan akses terhadap rangkaian sosial itu untuk penggunaan profesional boleh memohon pertimbangan khas,” kata kerajaan pusat dalam satu kenyataan.

Daripada tujuh kementerian negara itu, hanya kakitangan Kementerian Luar yang dibenarkan mempunyai akses terhadap laman web yang akan mula diharamkan minggu depan itu. - AFP
kegilaan facebook rupanya ada di mana mana.. hehe

13 comments:

Dee said...

dee join sbb cari kwn je..main game n quiz2 tu malas..

xiiinam said...

Pekerja gunakan waktu kerja untuk mengakses agaknya....


Ku tak akan sesekali mengakses lama peribadi semasa bekerja....kerana ku takut akan rezeki yang tidak berkat....

Princess Liyana said...

hehe..punyalah addicted mereka itu..huhu (diri sendiri tk sdr ;P)

Mak Su said...

heh heh

Zareda Norman said...

ahaksss

cHeRyNa PiReS said...

malaysia pon kena haramkan fb la...bile pergi opis kerajaan, diorg taknak layan sbb sibuk men game dlm fb....hohoho...sodeh~!

* tapi mende best nak wat camne kan?

* tumpang tanya, rumah dalam blog nieh tuh rumah n9 ke? nampak lebih kurang sama ngan umah kat kg atuk sha...

silversarina said...

Housewife macam saya ni ok kot kalau ber FB :)

zino said...

Dee
guna dengan bijak.. hehe

cklah
kalau waktu kerja memang tak patut la..

diyana
zino ingatkan org malaysia je.. hehe

maksu
dalam ketegori sama ke hehe

zar..
hehe

cheryna pires
tepat memang N9 tu..
rumah atuk kat mana?

silversarina
langsung tak jadi masaalah asal dapur berasap selalu hehe

Aleeya said...

leh dikatakan semua org ade facebook huhuuuu

NBK466 said...

Itu ler..org kasi computer suruh MAIN GAMES bukan layan FB..he..he..he..

cHeRyNa PiReS said...

kampung atuk kat kota, rembau:)

td mak ayah sha pon tgk rumah atas nieh...diorg pon suka:)

zino said...

aleeya
betul tu..

NBK466
salam... lama tak nampak... apa kabar?

cheryna pipes
biar betul.. rumah tu pun tak jauh dari kota tu hehe jalan ke astara raja.. tau tak rumah undang ipap dulu.. tanya ayah..

kota tu kat mana?

atehlaila said...

Zino..layan fb tak sama dgn layan blog..cuma mencari kawan lama jer..blog tetap memberi kepuasan yg lain dr yg lain