Thursday, January 21, 2010

dah update blog ke?

ada yg bertanya zino dah update blog ke atau dah nak lupokan terus hehe.. hajat hati memang nak update.. nak cerita pasal kenduri di kampong hari tu tapi gambar dalam laptop lagi satu .. tak sempat lagi nak upload dalam laptop baru ni.. sebenar nya laptopbaru ni masih terkial kial nak belajar window 7 ni.. canggih bebona hehe nak tunggu katam dulu..

so ringkasan dulu la.. kenduri berjalan lancar.. zino balik malam kenduri tu.. petang tu tunggu along balik dari cina.. so berkumpul la kat KLIA.. lebih kurang jam 10.00 malam kot sampai kampong..mak ayah dan anak cucu sedang berbual di kemah.. zino datang terus joint je lah..esok subuh2 acara dah bermula.. apo lae gotong royong menyediakan juadah utk makan.. ada pamai yg pakar.. hal menciang daging , hal memasak dan sebagainya.. zino ni pelakon tambahan je lah.. hehe

bab memasak ni ada satu group yg memang di tempah khas utk menyediakan segala juadah.. memang pakar tak banyak bercakap masing masing tau je apa yg harus di lakukan.. dari satu kawah ke satu kawah lauk pauk di sediakan.. seronok melihat aktiviti yg mereka buat..

keluarga zino memang ramai.. pendek kata kalau kenduri kendaro ni tak payah nak jemput jauh jauh.. sanak sedaro yg dekat pun dah ramai.. mak kata ada yg mengumpat tak dapat jemputan..nak buat macam mana.. jemput macam mana ramai pun masih ada juga sedaro yg tak berjemput nanti.. terbukti bila tiba masa sedara mara sampai.. bertali arus.. sehingga segala licin piuk belanga hehe.. syukur alhamdullilah.. semuga mak dan ayah happy majlis yg di adakan berjalan lancar..

ok dah update dah.. gambar gambar akan menyusul kemudian..dalam FB dah ada sikit.. hehe

13 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

dah updet blog ke?-dah!hehe

zino said...

baru je hehe

Yunus Badawi said...

patutlah saya tak dapat jemputan. Sedara mara sendiri pun dah ramai hehehe

Masy said...

biasalah.. sedara ramai dah tentu ade yg keciciran hehehh

Dee said...

ingatkan sbb uncle sibuk berFB..hahaha..

MOKCIK AZWA said...

kesibukan melanda..kena la cuti berblogging sebentar yer

Zareda Norman said...

zar judag tak updet updet..

ATIQAH TAHAR said...

owh..ni nak announce ada laptop baru la ni...patutla dh lama xupdate.heheee

SoFie NuR said...

mesti meriahkan bila berkumpul semua sedara-mara...bestnyaaa...

pB said...

kenduri apa?

Mak Su said...

sedare mare jer cukup, itupun ramai dah berkunjung :)

sya said...

Sejak dah ada FB ni cam lambat aje nak update blog kan?

Zyma Da` Catwoman said...

Salam Zino.....

Ko pun berpesbook ye.....bagus! bagus!! Tapi jgn addicted tau....

Huhuhuhu......