Saturday, January 2, 2010

melangkah ke tahun 2010

Rasanya baru je zino tukar tajuk blog ni melangkah ke tahun 2009... sekarang dah masuk 2010.. oleh kerana tak berapa pandai nak tukar design blog ni. zino tukar langkah tu je lah ya.. harap yg berkunjung kat sini masih tak berasa jemu melihat rumah kampong tu.. kat sana lah zino di besarkan.. dan mula merantau selepas MCE.. Namun bagitu setiap bulan zino akan balik ke rumah ini juga.. bertemu ayahbonda..

hari pertama tahun 2010, laptop buat hal.. agaknya menutup segala aktiviti tahun 2009..tapi lupa nak bangun utk tahun 2010.. zino memang tak berapa mahir utk menggodek nya.. minta bantuan alang.. tak menjadi juga akhirnya terpaksa SOS ke angah.. lega bila pakar datang ke rumah.. sementara angah buat bedah siasat.. cuba lah berjinak jinak dengan Qaisara.. jam pertama langsung tak boleh sentuh..hehe jam kedua boleh le sikit sikit.. senyum pun sikit je.. beberapa jam lepas tu berjaya dukung dia dan berjalan jalan..malam ni Qaisara tidur sini.. esok boleh pujuk dia lagi hehe..

Setelah beberapa kali cubaan akhirnya angah berjaya juga melakukan pembedahan minor pada laptop ni.. jantung nya terus berdenyut.. matanya terbuka luas.. dia dah cergas kembali.. alhamdullilah.. tak perlu masuk spital... dalam plan nak cari lagi satu.. itu pun kena tunggu angah free utk ke low yat..

11 comments:

en_me said...

taknak tukar payakumbuh2.blogspot.com ker..

salam tahun baru jugerr abang zino tewww.. ahaks

zino said...

en.me
good suggestion hehe

Zyma Saad said...

Salam Zino.....

Hati2 la ko melangkah ye....
Kat depan tu ada longkang.....

Selamat Tahun Baru 2010 utk ko...
;)

zino said...

zyma..
lompat.. a ya..

xiiinam said...

Salam Sanat yang baru...2010

silversarina said...

Salam tahun baru... syukur laptop dah sihat , kena cari laptop untuk adik ke ...hehehe.

Qaisara tu macam Umair lah tu, nak kena touch n go aje :)

KAMATO said...

kalau laptop buat hal, tuan dia pun akan demam, bukan risau latop tu, tapi isi perut dia

zino said...

cklah..
selamat ke sekolah

rina
dah dua hari boleh le usik sikit2.. hehe

kamatao
itu yg risau tu..

aNIe said...

Teringat kata Zino...memang tak rasa masuk 2010...sebab takde pintu gerbang untuk masuk ke tahun baru...hehehe

Sekejap aje kan dah 2010...usia kita pun semakin meningkat...harap2 segalanya akan menjadi lebih baik...

Nasib baik angah pandai menggodek2...kalau tak...lamalah zino tak berblog & ber FB...hehehe

Sasha said...

cepatnya masa berlalu... harap2 masa yg ada tidak dibiarkan berlalu bgitu saja... manfaatkan utk pkara2 baik..

Zareda Norman said...

zino

at last yer.. ehheheh

Zar pun dah guna wireless sekarang.. dah boleh online dimana mana hatta dalam toilet.. ehhehe