Saturday, January 9, 2010

seminggu berlalu...

Dah seminggu buka sekolah.. dah seminggu juga adik di tahun 3.... setiap hari balik mengadu penat.. penat angkat bag kata nya.. apa tak nya jadual baru dapat.. habis buku di angkut nya.. bila kata tak perlu bawa semua .. dia kata semua tu pakai la abah.. bila dah penat cepat je dia tidur.. bila rutin tu dah biasa nanti ok la kot..

Dan pagi pagi kami dah tak perlu bekerjaran macam dulu.. sebab dah tak perlu hantar kakak ke SAB.. kalau tak tu 6.30 dah ready nak bergerak.. sekarang ni boleh le lewat sikitb .. tapi tak boleh lewat dari jam 7.00 .. nanti sangkut kat Loke Yew tu.. sempat le sarapan di Haslam dulu.. kecuali ada meeting di Putrajaya.. tak sempat sarapan dengan mem..

Kerja pun dah mula bertimbun.. sepanjang masa ada je yg datang mengadu hal, minta arahan , minta keputusan.. mana mana yg boleh zino putuskan terus bagi arahan.. mana2 yg zino rasa bos perlu di maklum dulu.. cepat cepat cari bos .. kalau perlu keputusan bos besar itu zino kena serah dengan bos yg urus hehe.. ada satu task baru yg telah di arahkan utk zino urus.. menguruskan satu seminar.. benda ni pertama kali zino handle.. harap2 semua berjalan lancar.. kalau ada sesiapa yg ada pengalaman tentang perkara ni boleh le bagi tips .. share your experience..

thanks u..

4 comments:

SoFie NuR said...

tu laaa...kejap je dah seminggu kan...

kesian adik tu..lame2 nanti ok la bila dah boleh adapt ngan sekolah balik...

all the best uncle!!

Zareda Norman said...

zino
zino
good luck...

zar memang biasa handle event Jabatan dari hotel, protokol, floor manager, MC, cenderamata semua dah pernah buat.. heheh So persidangan ekonomi baru ni pun zar n my team jer handel.. penat but fun sebab teamwork yang sangat bes..

Ika sekarang isnin-jumaat sangat busy dari pagi sampai malam.. kesian..

sya said...

Zino.. masuk minggu ke dua sume dah back to normal kot.. samalah ni keja bertimbun2 .. sakit jiwa dibuatnya

Yunus Badawi said...

Apa sarapan yg istimewa kat Haslam tu? Tak pernah bersarapan di situ. Kalau makan tghari tu adalah.