Saturday, January 16, 2010

se iya tapi tak se kata..


sebelum ke Shah Alam tadi kami sempat singgah ke JJ Hafizah kata nak beli kasut
adik pulak merengek nak makan.. sedangkan masa zino ambik dia di rumah mama tadi dia sedang makan.. sampai je JJ dah lapar balik hehe.. so sementara kakak dengan mem ke kedai kasut, zino teman adik makan.. apa lagi kalau bukan prosperity burger di McD le yg di kejar nya..

sementara adik makan tak perasan ada miss call dari kakak, bila adik selesai kami pun beredar ke kedai kasut tempat kami tinggalkan mereka berdua, ingatkan mereka kat atas rupanya dah berpindah ke kedai kasut di bahagian belakang kat sebelah bawah tu.. zino tengok muka kakak masam je.. muka mem lagi le masam hehe .. dah tau dah sure mem paksa kakak beli kasut yg dia suka tapi tak pekenan di hati kakak hehe selalu macam u selalu bertembung.. beli baju ke beli kasut ke beli apa apa ke.. memang tak boleh jadi... kalau di biarkan, kakak akan merajuk , tak jadi beli dan monyok.. mem pun moncong sebab kakak tak mau ikut kehendak dia hehe..

akhir nya abah kena slow talk dengan kakak, bila zino datang mem pegi jauh2.. tak larat dah nak layan.. kakak dah nangis pun.. susah betul dia nak memilih bila pilihan cuba di pengaruhi.. akhirnya abah beri dia kebebesan ikut apa yg dia suka, pilih apa yg dia pekenan, tapi bila dia nak pilih dua pasang zino tak setuju.. zino tau dia cuba nak ambik hati mak dia, pilih satu yg dia pekenan dan satu yg mak pekenan.. dah tau dah , kasut lagi satu tu tak kan dia pakai.. akhir nya dia pilih apa yg dia suka.. dan mem pulak nak sejukkan hati beli juga sepasang. utk diri sendiri. dan abah yg sporting kena lah bayar utk dua dua pasang tu hehe..

happy ending right hehe.. adik dah kenyang, kakak dapat apa yg dia nak, mem pun dapat menambah stok.. bila semua happy abah pun happy biarpun dompet mengempis hehe..

25 comments:

SoFie NuR said...

asalkan semua happy..heheee..

zino said...

sofie nur..
akhir nya hehe

MOKCIK AZWA said...

berdiplomasi kena berkorban poket hehehe...takper la bukannya orang lain, mem ngan anak sendirik...

zino said...

mokcik..
itu lah berkorban apa saja hehe

sI tEDI said...

aduhai!!

pandai pujuk dan amek hati ayah dia ni!

Leeya said...

wahhh abah..hehehe..

pandai uncle pujuk ye..

tp itulah, kadang2 beli pilihan mak tp last2 tak pakai sbb kita tak berkenan..huhuh..

xpelah..yg penting semua happy! hehe

Mr PenyuBiru said...

naper abahnya tak beli jugak sepasang tuk sedapkan hati jugak.hehe

zino said...

si tedi..
kena jadi pengadil hehe

leeya..
itu matlamat akhir..

penyubiru..
kalau dompek terlalu kempis takut tak sedap hati pulak hehe

pB said...

itu baru anak pompuan sorang

kalau empat macam pB ....

Mimie.Candy Cane said...

duit abes takpe..janji family bahagia..


aawww...u're just like my ayah..

zino said...

pB.
kali 4 le jawab nya hehe

mimie..
abah memang sporting hehe

Abang Long said...

Detik waktu yang bahagia ... Alhamdulillah

Sha said...

salam:)
family bahgia..

korban poket tak pe, esok lusa boleh cari lagi.

MULAN said...

yaa.. berkorban apa saja.. demi utk mereka yg dicinta..

Yunus Badawi said...

Mcm nilah kita org lelaki ni. Berkorban apa saja, harta ataupun nyawa

huhuhu

Masy said...

sy pon mcm tu laa smpi skrg ni. tu kekadang biar jelah mak nk beli ape yg dia rasa dia suke tgk sy pakai. tp blkg beliau sy beli laa yg sy berkenan hahahahah keji2

KLMari said...

Anything for the family....janji semua happy..:)

Mak Su said...

menyesal den tak ikut

en_me said...

pompuann kannns.. ekeke

KAMATO said...

takpa duit boleh cari....

KAKTINY said...

setakat kempis duit tapi berjaya buat hati yg disayangi kembang setaman.. takdak hal uncle zino kan kan kan... duit berkepuk tu pon utk sapa lagi kalau tak utk diorang... tul tak?.. hihihi

DeeN said...

Wah, itu yg dinamakan adil dan saksama. Memberi pilihan utk membuat pilihan. Hehehee...! Tahniah Uncle! :)

noorlara said...

takde apa yg lebih baik dari membuat org lain yg disayang gembira dan bahagia

aNIe said...

Takpelah dompet kempis...asalkan semua bahagia...best ayat tu...hehehe

Zareda Norman said...

hahha same situation dgn zar dna ika skrg.. last last babah kena pujuk dua dua dan jadi tukang bayar...