Saturday, May 15, 2010

shopping di Low Yat...

pagi tadi kami ke Low Yat.. tak payah tanya lah kan kalau ke low yat tu dah tak ada benda lain yg nak di cari.. jalan pulak ada yg tanya beli baju ke?? hehe kat sana mana ada benda lain selain komputer, talipn dan kamera.. ada ke? entah yg zino nampak tak ada lain selain benda yg di tulis tu..

orang kat sama semua nya ramah tamah, mesra alam senyum sokmo.. kalau tak caya cuba lah ke sana pegi lalu le kat mana mana kedai mesti ada yg akan menegur, baik melayu cina atau pun india .. macam 1malaysia je hehe.. kadang kadang terfikir juga , bagaimana persaingan perniagaan di sana ya, semua jual benda yang sama , offer benda yang sama, pamir benda yg sama.. tapi mereka masih boleh bersaing, masing boleh maju..kalau kedai melayu agaknya ada yg kena santau hehe

modal yang mungkin memisahkan mereka kemahiran berkomunikasi, pengetahuan teknikal berkaitan barang yg di jual, dan budi bahasa bila berbicara.. baik lelaki baik perempuan baik muda baik yg sudah berusia.. yang penting setiap yg lalu lalang tu ada bakal pelanggan, mereka akan berusaha memberikan layanan, memberi penjelasan teknikal yg ada masa nya zino pun tak paham hehe cuba lah singgah bertanya, mereka akan memberi tumpuan sepenuh masa utk memberi penjelasan.. silap hari bulan dari jalan jalan anda akan terpengaruh utk membeli.. yg buta IT macam zino ni tentu nganga besar hehehehe

oops cerita sebenar tak masuk lagi ni.. so tadi tu alang cari laptop , ganti yg hilang dulu, dia tak le beriya iya nak beli cepat tapi sponser yg beriya iya nak belikan cepat.. macam orang mengantuk di sorong bantal je lah alang.. sudi je.. alang bebas mencari brand yg dia nak , alang bebas pilih spesifikasi yg dia perlu tapi tidak melebihi had penajaan.. hehe bila semua nya selaras.. laptop pun bertukar tangan.. zino tak tengok sangat tadi kepala weng je.. biar dia dengan mem je.. sampai nak lunch pun tak larat, sakit sangat.. balik je tadi terus boom.. plan sebelah petang terus terbengkalai..

8 comments:

anymz said...

pertanyaan tntg persaingan di low yatt slalu ada dlm kepala ni.mcm mana diorang buat profit.bukan sikit2 punya kedai tu,sehinggalah ada mak sedara sendiri buka satu lot kedai brg komputer kat situ.baru paham.hehe

zino said...

apa rahsia? hehe

Zareda Norman said...

zino
untung badan si alang ek.. hehhe

kami pun tgh survey lappy ni, penat dah dengan lappy zaman dinasour ni.. hehhe

zino said...

zar
perlu cari segera tu.. baru puas hati hehe

aNIe said...

Bertuah alang...ada tukang sponser...hehehe...

Anie tak pernah lagi ke lowyat...dengar khabar aje...perginya idak

kak Erna said...

zino..aposal kepalo selalu sakit...bawak2 la poi ngadap doktor lamo sikit buat pemeriksaan..menyeluroh..

"MULAN" said...

syok eh ada sponsor...

Dee said...

bestnya dpt laptop foc..beli brand apa?