Friday, August 19, 2011

ada otak ke tak ni..???


kalau di ikut kan hati la.. agak2 apa yg patut kita buat dengan kereta ni... parking di tempat laluan pejalan kaki... kalau setakat nak saman memang tak ada guna nya sebab driver jenis ni memang tak makan saman.. kalau dia takut kena saman tentu dia tak letak situ.. orang yg berjalan kaki kena turun ke jalan raya dan berhujan di sebabkan terhalang oleh kereta yg di letak tanpa memperdulikan kesusahan orang lain....

elok nya kereta tu di angkut ke tempat jual besi buruk tu penyek2kan sampai bosa tin biskut letak balik kat tempat tu biar tuan dia terkejut berok tengok kereta tu nanti.... rasanya tu je cara nak mengajar orang yg macam ni........ setuju tak? hehe

ada idea lain tak? hehe

28 comments:

sayangsayangibu said...

kalau bolehlah kunci tayar tak pun tarik kereta dia

memang tak ada ilmu sivik punya orang

zino said...

sayangibu,,
zino dah lapur utk di tarik hehe

Acik Erna said...

amboi..kuek boto nak penyek2kan keto tu..he he

sya said...

Tarik aje.. biar dia buat report polis.. org cam ni memang otak letak kat bawah tapak kaki

CS @ Mama AA's said...

naik yo ateh keto tu jln terus... :)

azieazah said...

Cabut semua 4 tayar dia, biar dia parking situ terus seumur hidup!

azi said...

Salam..
pemandu jenis ni, memang pentingkan diri sendiri...fikir dia aje ...atas jalan tak tahu le macamana ....

p/s..Wpun dia salah...janganlah penyek2 kan ketanya...kesiannn dia...he..he..

Kengkawan said...

menjawab kepada soalan tuan di tajuk entri tu;
jawapannya : TIADA

menjawab kepada soalan terakhir:
ADA... kita gores dan menang je
kereta dia.

Sekian.

zino said...

erna
bilo dah goram tu mana tau kok kuek pulak hehe

zino said...

sya
saya dah hubungi pihak berkaitan utk tarik kereta tu..

zino said...

mama
bagus juga tu esok kalau keto tu ada lagi boleh panjat je..

zino said...

aziezah
elok gak tu hehe

zino said...

azi
tu la kan hehe

zino said...

andak..
jawapan yg cukup ikhlas hehe

mamawana said...

Gores2 dan menang2... ihiiikksss. Torkojut bosa tuan keto tu....

ckLah said...

Ni kalau ada pejalan kaki yang pakai cincin besar lalu ni, dan tercalar dek cincin tu....jangan marah!

zino said...

mamawana
satu hari nanti ada yg akan buat tu...

zino said...

cklah..
betul tu.. kalau hari2 dia park situ memang nahas la jawab nya..

Zareda Norman said...

mgkn ada kecemasan kot smpi dia letak kereta cam gitu.. kalau hari hari gitu mmg nahaslah

MOKCIK AZWA said...

hehe..kalau first time buat..beri amaran. kalau memang dah selalu kali buat clamp keempat2 tayar..satu clamp nak buka bayar RM100.. hehhe

sahromnasrudin said...

tulis kat kertas a4, lekat kat wiper dia "encik nie orang malaysia ke afrika? ada akal tak" huhuhuhhhh

zino said...

zar
selalu nampak kereta tu biasa nya moncong je sikit tapi kali ni dah melampau..

zino said...

azwa...
AG kata kami tak boleh clamp kereta.. macam mana tu? hehe

zino said...

shahrom...
boleh gak tu.. hehe

HappyIrfa said...

setuju..kita gelek jer :-)

CuTeMiUt78 said...

eemmmm betul.. setuju gak...

zino said...

happyirfa
setuju yg mana banyak cadangan tu hehe

zino said...

cutemiut
tq...hehe