Monday, August 22, 2011

Duit raya...

satu acara mesti kepada kanak2 bila raya nanti ialah utk mendapat duit raya dari ahli keluarga kakak ke abang ke makcik ke pakcik ke datuk ke nenek ke... pendek kata tak sah kalau bertandang ke mana mana rumah tak dapat duit raya... biasa nya duit tu akan di letak dalam sampul yg beranika warna dan bentuk.. bila salam nak balik tu.. mesti nak tunggu tuan rumah hulur sampul raya..... masa kecik2 dulu Hazwan siap tanya... "duit raya tak ada ke?" hehe

zino dah ready dengan duit raya.....rasanya cukup utk beberapa gerombolan kalau nak datang pun hehe.. anda dah ready?? hehe

26 comments:

MulutPayau said...

Assalamualaikum Zino...

Laaaa...tajuk ntry kita samalah....Duit raya...hihihi..
Mp pun dah ready.....Tunggu masa jer..

zino said...

MP..
makna nya kita sama2 nak raya hehe

♥ manje ♥ said...

kita dah siapkan duit raya dah...
suit syiling takde sume masuk tabung hee ~

MOKCIK AZWA said...

Duit raya dah abess... kat bank huhuhu

HappyIrfa said...

abah..

dulu2 zaman kecik saya org bagi kat tangan je..10sen,20sen atau 50 sen..skrg nak kena letak dlm sampul..buat sampah je baik bagi terus kat tangan..yg penting ikhlas

tak gitu?

Acik Erna said...

belum ready lagi..semua bank kato duit dah abih nak tukar..adui ai..

cikgu_math said...

Tahun ni CM jadi money changer duit raya untuk kawan-kawan... Anak CM baru masuk kerja bank!!

pB said...

pB dah ready gak


ready nak mintak duit raya dari Zino



he he he

CuTeMiUt78 said...

dolu2... dpt 50 sen tu..dah bangga dah.. sebab dpt byk.. sekarang ni dpt singgit pun ada yg ckp kedekut kan

sayangsayangibu said...

teringgat masa kekecik dulu
tak ada sampul2 paling banyak pun satu rumah tu dapat 50cen
suka rasanya.

azi said...

salam..
Saya awal2 dah tukar...dah ada dalam sampul dah pun.....he..he..
budak2 sekarang bertuah...paling sikit sorang bagi RM2.00..kita dulu2..50 sen pun seronok tak terkira..:)

DrSam said...

kalau masuk kat baju raya tu rabak poket. Saya hari ni baru nak cuba beratur kat bank tukar duit raya.

MULAN said...

duit raya tahun lepas tak habis.. sebab tuan rumah beraya sakan... tak de kat rumah... tapi tahun ni tetap tukar duit lagi..

zino said...

manje
kaler apa? hehe

zino said...

azwa
boleh cocok lagi bagi dia kluar hehe

zino said...

irfa
betul tu.... suka stail dolu2...tak payah sampul2 hehe

zino said...

erna
den sonang yo orang dalam tolong hehe

zino said...

cikgu-math
ada komisyen tak? hehe

zino said...

pB
datang la rumah nanti hehe

zino said...

cute
zaman dah berubah...hehe

zino said...

sayangibu..
cuba bagi 50 sen sekarang tengok apa reaksion budak2 tu hehe

zino said...

Azi
dua inggit dah jadi standard hehe

zino said...

Drsam
dapat ke?

zino said...

mulan
kena bagi double bila tetamu datang tu hehe

Kopi Suam said...

Dah sedia uncle tapi allocation tahun ni berkala terus dengan kemerosotan ekonomi. Merundum lah sikit

en_me said...

salam aidilfitri maaf zahir bathin abg zino tewww.. ehehe