Monday, October 10, 2011

the biggest book sale in the world

maka tersebut la satu kisah..........sambungan cerita semalam...


parking jauh dari bangunan .. kalau ikut tak le jauh sangat tapi tak berbaloi nak jalan kaki sebab ada suttle di sediakan.. naik je tak payah bayar tambang pun dia akan bawa sampai ke pintu dewan... balik pun sama .. so tak kisah le jauh ke dekat tempat parking tu..


pamiran buku ni di taja oleh sebuah bank warna merah... kalau bayar guna card bank ni dapat diskaun lagi... dan buku di susun mengikut kategori masing masing.. anda boleh membuat pilihan yg bijak.. pergi ke ke daerah yg di minati....



harga ni yg tak boleh tahan...!!!! kalau novel tu di jual dengan harga RM 8.00 je dan buku2 yg tebal2 zino beli tu 20 inggit je satu.. di nasihatkan kalau sesiapa yg belum ke sana dan berhajat nak memborong jangan lupa bawa trolley.. betul cakap nanti penat nak carry buku2 tu.. tebal2 pulak tu.. kotak banyak la kalau nak guna...


Dewan yg besar tu berlungguk dengan buku terdiri dari pelbagai judul, pelbagai penerbit, pelbagai pelbagai... pilih apa yg anda nak.. memang rambang mata .. yg tu nak yg ni nak.. tak cukup tanga nak bawa.. kakak kata kalau boleh nak datang lagi.. tak puas la tu..


tengok kotak ni dah boleh agak berapa banyak buku yg dia orang dah letak dalam dewan tu... dan kalau masa borong tu tak ada bekas nak isi ambil je kotak tu isikan buku dalam tu... ramai zino tengok buat macam tu.. alang pun ikut sama.. hehe


bila masing masing dah tak larat nak angkat.. dah jom balik.. bukan dah tak ada benda lagi yg nak beli ikut kan dia orang mau sekotak dua lagi tu memborong tapi dah tak larat nak carry baru la nak balik.. masa kat dalam tu masing masing ikut hala tuju berlainan mencari apa yg pekenan di hati..


yg tak berapa best bila sampai bab yg akhir ni sebelum keluar kena lalu kat kaunter dulu.. settle kan semua baru boleh bawa keluar hehe.. yg guna card bank merah tu kata nya ada diskaun lagi... memang berbaloi baloi hehe

bila lagi? pegi lah cepat hehe..

12 comments:

tice SHA said...

wah bestnyer.. teringin nak p..:)

zino said...

Sha
pegi la masih ada masa.. hehe

aNIe said...

Wahh!!! Bestnya... siapkan duit ajelah...berbaloi2....

MOKCIK AZWA said...

Cik abe dah sound2 dah nak pi..ntah bila agaknya tu hehehe

cHeRyNa PiReS said...

sha pon pergi! tapi tak dpt jumpa abah zino...kenapa ye? maybe sbb sha pergi malam..tak ramai org. seronok shopping:)

Papa Mifz said...

wow potongan hebat yer...

zino said...

anie
bawa lebih sikit hehe

zino said...

azwa
jangan sampai terlambat hehe

zino said...

sha
lain kali set le waktu yg sama baru boleh jumpa hehe

zino said...

papa mifz
sangat berbaloi... tak minat nak pergi ke?

ciK LyndaWawa said...

belikan utuk saya pakcik...=] buku fotografy...

zino said...

wawa
oakcik ada beli satu... nanti tunjuk gambar