Thursday, June 23, 2011

ada ke patut..

tadi zino hadiri satu mesyuarat di PJ... perjumpaan kali ini untuk meneliti satu cadangan projek penswastaan... melibatkan pelaburan luar negara kata nya... itu bukan isu yg nak zino bincangkan... bila melibatkan pelaburan luar ada wakil dari luar tu datang sekali... dan ada sorang minah ni..

dia merupakan CEO syarikat yg melabur tu... atau sekurang2nya dia lah wakil syarikat yg berpusat di oversee.. mempunyai kepakaran dalam business.. PHD la katakan... tapi tak guna pun pangkat Dr yg biasa kitapanggil bila dah ada kelulusan tinggi tu.... dan ini pun bukan isu sebenar... perbincangan awal tidak melibatkan syarikat dia.. kami je bincang.. bila tiba masa jemput dia masuk tiba tiba...

semua mata terbeliak...agak2 nya la kot bila minah salleh ni selamba je masuk bilik mesyuarat dengan berseluar pendek!!!! betul seluar pendek yang pendek.. maka terselah la apa yg tidak di tutup.. alahai.. ni nak datang meeting ke apa ni.. tak sempat tukar pakaian ke minah ni tadi? rasanya kalau dia datang ke pejabat zino sure dah peka halau dengan pakgad... kenapa pengawal di tempat ni tak perambat dia ya...dalam bilik tu bukan dia sorang je pempuan ada ramai lagi yg lain semua bersopan dia je yg tak geti bahasa... dan ini bukan kali pertama...

kami dah galak kali jumpa minah ni... kalau geram sangat berunding dengan dia ni bantai cakap melayu je .. terpinga pinga dia minta partner dia translate hehe..dia dah lama kat Malaysia masih tak mau paham adat resan kita kat sini dia buat selamba dia je.. suka sangat buat hal2 yg kontovesi.. tapi apa apa yg menjejaskan kepentingan pihak kami zino tetap pertahankan walaupun dia datang dengan gaya mendebarkan.. hehe.. no play play hehe..

24 comments:

MulutPayau said...

Alahai minah ni...mmng tak patut.....Biarlah kena dgn masa dan tempat...bukannya pakai ikut suka hati jer....Mp dah boleh byangkan pakaiannya mcm mana...!!!!

~ez~ said...

ayat uncle yg last tu tak tahan. hahaha..


saya tgh imagine ni camne kalau saya ada sekali dlm meeting tu..haish..tah hape2 laaa kan..xsenonoh btul! hopefully pegawai lelaki yg lain suma xde la terlopong nganga mulut ye.. hehehe

Acik Erna said...

lain kali ready ceromin mato hitam..jadi..tak nampak jelas..he he..

ida napi said...

memang tak patut..tak pepasal jer kurang markah pahala..sib baik abah geram sbb pangai dia x hormat kita, geram len tu dosa tau..hehehehe

Angah said...

wow..cuci mata lah ahli meeting ye...

Yunus Badawi said...

kalau sampai bulan puasa masih lagi ada meeting dgn minah ni, alamat kuruslah pahala puasa. Takkan nak tengok siling pulak kan?

pB said...

pree show

NARDtheNERD said...

itula bezanya kita dan dia..
kita di ajar untuk hormati orang lain..
tak tahu la dia..
hehe.
:)

suhaila-ab said...

lawa ke?kalau lawa mcm JLo..mesti boy staff senyum sampai tinga...kalau tak lawa harus dihalau..hehehe...

azi said...

Zino..
Sepatutnya ada papan Tanda etika berpakaian ke pejabat...kalau pakai macam tu...sure tak boleh masuk...tapi tak ape le...sesekali cuci mata..he..he..

Dee said...

kalo skirt smpi lutut tu boleh terima akal lagi kan uncle..ni mesti seluar pendek cam hot pants tu...debor2 ahli mesyuarat semua..

tu mesti bos dia guna taktik be sexy to tackle clients..huhu..

zino said...

MP
mengejutkan.. hehe

zino said...

Ez
hehe... berdebar2 di buat nya hehe

zino said...

Erna
susah pulak nak begunding hehe

zino said...

ida
masih terkala lagi ni hehe

zino said...

suhaila..
boleh tahan la hehe

zino said...

angah..
dapat free je hehe

zino said...

Yunus Badawi..
kalau kat opis zino sure dah kena tahan hehe

zino said...

pB
selingan hehe

zino said...

nard
minah tu selalu buat kontrovesi..

zino said...

azi
dah terlepas masuk...ter tengok je lah hehe

zino said...

Dee
setiap kali dia datang mesti ada je kontrovesi dia bawa... hehe

Natalia said...

abg zino...di sini la abg bertemu minah yg pki short tu eh salah...ke skirt pendek hahahahaha

zino said...

Natalia
dari jauh mula ingat skirt... mula dah berdebar2 hehe bila dah dekat short rupanya...