Monday, June 13, 2011

tablet pc...


dalam pasaran sekarang ni ada beberapa jenis tablet PC yg menjadi sebutan ramai...Ipad katanya yg terbaik... ramai yg berhajat utk memiliki nya.. saya tak berhajat nak bercerita detail utk setiap pablet ni.. maklumat boleh anda cari sendiri.. mungkin ada yg telah menggunakan nya boleh le share pengalaman tu dengan zino..
Samsung galaxy tab 2 ni juga menjadi sebuta ramai... biasa nya zino hanya tengok gambar2 pc ni di internet je tak de lah berhajat utk melihat secara dekat... cuba petang tadi gatal gatal pegi tengok benda ni.. bila mamat tu buat demo apa yg dia boleh buat.. fuh.. terus rasa terpikat... agaknya kalau test Ipad boleh terpikat juga kot hehe

yg ni lagi satu.. kata nya keluaran Blackberry.. di namakan Blackberry playbook... memang macam2 permainan yg boleh di lakukan... sesuai dengan jenama nya tentu harga nya pun sepadan.. saya tak selidik lagi harga nya sebab tak berminat utk memeiliki nya sekarang.. kalau nak beli pun kena sepadan dengan bajet la..

yg ni keluaran motorola xoom... juga nampak menarik... kalau minat cari lah sendiri maklumat berkaitan benda ni.. hehe nak juga tau kalau ada sesiapa yg dah guna mana mana tablet PC tolong lah share pengalaman anda.. mana tau ada yg terpikat nak beli nanti... nak tau njuga apa kelebihan dia.. apa perbezaan dia dari notebook atau laptop..

ada satu video clip yg di buat utk menguji kelasakan bila pc ni terjatuh... bila anda tengok vodeo tu.. baru lah buat pilihan yg mana nak di beli hehe.. ok selamat meneroka..

18 comments:

MOKCIK AZWA said...

Kalau kita yang diberi kebebasan memilih, bajetnya orang lain yang bayarkan... mana2 brand pun relaku terima hahaha

Acik Erna said...

assalam..mak ai..dah macam2 bona..lansung tak paham apo ko bondo e..he he..
kalaum sumo ado mau ponuh poket tu..

Angah said...

canggih-canggih semua perlatan ni, sampai angah tak tahu mana yg lebih mana yg kurang. tapi kalo dapat free, amik le yg paling canggih...

MULAN said...

kami pakat tunggu kalo apak nya tukar yg baru... tumpang sekaki.. tu pon dia tukar kalo yg lama dah sampai ajal nya.. takot anak2 terikut..

tapi tunjuk2 jugak yg kat kedai so depa tau whats the latest in town.. ni pon kena gaduh & tahan apak nya... kalo ikot hati memang asyik nak tukar je kejenya..

wa khairul onggon said...

Tak tau nak wat pilihan sebab terlampau banyak gajet baru la ni hehehe..

zino said...

azwa
yg tu nampak nya kena lah beli sendiri hehe

zino said...

erna
nak tau kena lah beli satu hehe

zino said...

angah
yg cangkih mangkih tu kena lah beli hehe

zino said...

MULAN...
makna nya kena tunggu laq ya hehe

zino said...

khairul..
tu le pasal hehe

MulutPayau said...

Mp pakai motorola...mmng kalis air, dan kalau jatuh dlam air...tak de hal punya....hadiah u/thun dri husb..tapi syangnya, Mp tak reti guna...hehehehh

zino said...

MP
belaja la macam mana nak guna dah depan mata rugi tak meneroka hehe

azieazah said...

Gadjet baru baru ni, memang menarik dan harga luar biasa.
Nanti bila dah banyak permintaan, harga akan jatuh, masa tu bersepah orang pakai. kan? hehehe


“Empat Dara Duduk di Tepi Sungai?” Lagu tu tetap best!

zino said...

azieazah..
tunggu murah dulu la kan hehe

kakpah said...

kalau ikut hati somo e nak kan?

zino said...

kakpah..
betul tu.. hehe

Ada Dalina said...

so far, kiter x berminat lagik..mungkin x t'lalu terdesak utk menggunakannya kot... :D

zino said...

Ada..
tak kenal lagi kot.. cuba2 bawa berkenalan hehe